*Nettavisen* Nyheter.

- Far drapstruet 18-åring

Den 18 år gamle norske jenta skal ha blitt drapstruet av sin far, hvis hun ikke ville gifte seg med sin fetter.

15.06.05 18:50

Under strenge sikkerhetstiltak vitnet en 18 år gammel norsk jente mot sin far i Oslo Tingrett onsdag. Faren er tiltalt for gjentatte ganger å ha truet med å drepe jenta dersom hun ikke giftet seg med sin fetter.

- Han har fortalt at han skal drepe meg. Hvis jeg blir sammen med en annen gutt, som pappaen min ikke vil, har han sagt han vil drepe meg, forteller jenta, som bor på hemmelig adresse og har fått nytt navn, til TV 2 Nyhetene.

Jenta vokste opp i Pakistan, men kom til Norge for to år siden. Ifølge tiltalen etter straffelovens paragraf 227 kom hennes 47 år gamle far med drapstrusler gjentatte ganger fra 2003 til 2004.

- Hun har det fælt. Hun lever i frykt hver dag for sitt. Hun ser mørkt på framtiden, og vet ikke hvor lenge hun må leve i det hun beskriver som et helvete med drapstrusler hengende over seg, sier bistandsadvokat Harald Stabell til TV 2 Nyhetene.

Tiltalte er tidligere dømt for seks tilfeller av vold. I retten nektet han for å ha truet datteren på livet.

- Min klient er tiltalt for å ha truet sin datter, det er det jeg har fokus på. Jeg har ikke så interessert i det dere kanskje er interessert i, nemlig det generelle problemet med at jenter tvinges til tvangsekteskap eller arrangerte ekteskap, kommenterer mannens forsvarer Henning Wikborg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.