*Nettavisen* Nyheter.

- Får ikke ringt kona på julaften

Foto: Scanpix

Karl Farstads kone er i utlandet i julen. Nå får han ikke ringt henne på grunn av Telenor-feil i Møre og Romsdal.

22.09.10 11:09

Julaften gikk fastnett og mobildekningen fra Telenor ned for telling i Møre og Romsdal. 1600 personer på fastnett og et ukjent antall mobilkunder er uten dekning.

En av dem er Karl Farstad på Gjøra.

- Null nytteverdi
- Nettet har vært nede her siden 10-11-tiden i dag morges. Når jeg ringer Telenors kundeservice for å høre når problemet blir løst, så er svaret at det kan de ikke si noe om fordi de ikke vet. Altså null nytteverdi av den informasjonen, sier Farstad på mail til Nettavisen.

- Vi vet ikke hvor lang tid det vil ta å rette opp feilen. Uten beltebil eller helikopter får vi ikke gjort det, og det er svært vanskelig å få tak i det i dag, sa dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor til Aftenposten tidligere på julaften.

- Blir ofret
Den forklaringen er Farstad lite tilfreds med.

- Telenor har som mål å profittmaksimere alt de foretar seg. Da blir Utkants-Norge ofret fordi de her ikke regner med den pressedekning som de ellers får andre steder. Jeg venter langveisfarende besøk i julen, og får ikke ringt så ofte jeg ønsker for å høre hvor de befinner seg. Jeg får heller ikke ringt når jeg ønsker til min kone i utlandet, sier han.

Dette er ikke første gang han har opplevd problemer med telefonen.

- I november var jeg tre dager uten dekning pga oppgradering av en sender. Det hadde nok ikke hendt om jeg holdt til i tettbygd strøk. Da hadde de helt sikkert funnet en annen måte å løse problemet på, sier han.

I 21-tiden i kveld melder Telenor om at problemene er løst.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.