*Nettavisen* Nyheter.

- Farlig for samfunnet

Foto: Scanpix/TV2

Irakeren som tok livet av kone og barn, er farlig for samfunnet, konstaterer domstolen. Nå sperres han inne.

29.03.10 22:57

Den 45 år gamle irakeren som tok livet av sin kone og sine to barn i et korttidshjem på Grefsen i 2008, er dømt til overføring til tvunget psykisk helsevern.

Dommen i Oslo tingrett konkluderer også med at det er en stor risiko for at mannen vil skade andre på nytt hvis han får muligheten.

«Ved vurderinga om det er en nærliggende fare for at han på nytt vil begå en alvorlig forbrytelse som krenker eller utsetter andre for fare for liv, helse eller frihet, viser retten i første rekke til det han allerede har gjort. I tillegg er det i følge de sakkyndige lite trulig at han noen gang vil bli frisk, sjøl om han kan bli bedre ved medisinering.» står det i dommen.

Mannen er også dømt til å betale 141.200 kroner i erstatning og oppreisning til den avdøde kvinnens mor.

Retten konkluderer med at mannen ikke har sagt konkret hvorfor han tok livet av familien, men at avhørene tyder på at årsaken ligger i konflikten mellom ham selv, kona og hennes familie. Han forklarte i avhør at kona hadde «ødelagt min personlighet, min væremåte, min ære».

Barna ble drept fordi han ikke ønsket at morens familie skulle ta hånd om dem.

Les egen sak om forklaringen: - Hun hadde ødelagt min personlighet, min væremåte, min ære

Oslo tingrett konstaterer også at mannen hadde fått medisiner mot psykose i Irak, og at han gikk tom for medisiner noen uker etter at familien kom tilbake til Norge i mai 2008. Også i Irak hadde det vært store konflikter mellom mannen og kona før de alle reiste tilbake til Norge.

Drapene skjedde i 14. august.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.