- Feigt av journalistene

Foto: Tor Richardsen (Scanpix)

Advokat Vidar Lind Iversen mener det er feigt og patetisk at nazi-journalisten Erling Alexander Kristoffersen ikke får adgang til journalistkonferansen SKUP.

09.02.05 13:20

Kristoffersen har meldt seg på SKUP-konferansen, som skal foregå i april, men SKUP-styret har sagt nei til å la ham være med, med henvisning til sikkerheten for de andre deltagerne.

Kristoffersen kommer fra tidsskriftet Nasjonal Motstand, og har tilknytning til det nasjonalistiske miljøet i Norge, blant annet kretsen rundt tidligere Boot Boys.

Forstår ikke argumentasjon
Advokat Vidar Lind Iversen, som representerer ham, medgir at Kristoffersen har et kriminelt rulleblad, men etterlyser konsekvensen i SKUP-styrets avgjørelse.

Han påpeker at representanter fra Hells Angels og Bandidos tidligere har vært invitert til SKUP-konferansen.

- Mener SKUP-ledelsen det er greit å ha deltagere med kriminelt rulleblad, så lenge de ikke har noen polistisk mening? spør Lind Iversen, som har representert flere sentrale personer i det nasjonalistiske miljøet.

Han spør også om andre personer som kan være et mål for angrep, for eksempel Salman Rushdie, vil bli nektet adgang av sikkerhetshensyn.

Lind Iversen kaller SKUP-styrets avgjørelse for feig, latterlig og patetisk.

Overfor TV 2 Nettavisen medgir han likevel at det neppe er noe å gjøre med saken, juridisk sett, hvis styret opprettholder sin avgjørelser.

Viser til sikkerhet
Styreleder Kjetil Stormark i SKUP understreker at det er hensynet til sikkerheten, ikke forsøk på å begrense tilgang til informasjon, som ligger bak avgjørelsen.

Han viser blant annet til at miljøet rundt Kristoffersen har en felles nettportal med svenske nasjonalister som har brukt journalistiske metoder til å kartlegge både meningsmotstandere og journalister.

Stormark bekrefter at respesentanter fra MC-miljøet, samt den såkalte B-gjengen, har vært på SKUP, men da for å holde innlegg. Han mener disse situasjonene var annerledes, uten at han vil utdype dette før SKUP-styret har behandlet saken.

Stormark sier til TV 2 Nettavisen at advokatens brev vil bli behandlet i neste styremøte i SKUP 17. februar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag