Gå til sidens hovedinnhold

- Feilslått gjengjakt

Flere organisasjoner hevder politiets kamp mot gjengene ikke hjelper.

Politiets klappjakt på de kriminelle gjengene i Oslo er feilslått, mener flere organisasjoner, blant annet Røde Kors. Organisasjonene hevder politiets nulltoleranselinje ikke vil klare å knuse gjengene.

- Det gir kortsiktig gevinst, og nulltoleranse skaper bare forbrødring i gjengene seg i mellom. Gamle fiender blir venner når de har en felles fiende, og det er politiet, sier Farid Bouras, leder i Ungdom Mot Vold, til TV 2 Nyhetene.

80-90 politimenn
De to siste månedene har Oslo-politiet jobbet døgnet rundt for å bekjempe gjengene.

- Det er en 24 timers service, slik at totalt sett er det 80-90 personer som har vært mer eller mindre permanent inne i prosjektet, sier politiinspektør Iver Stensrud ved Oslo politidistrikt til TV 2 Nyhetene.

Men den store innsatsen har ikke gitt store resultatet. I perioden har politiet ransaket 381 antatte gjengmedlemmer, men har de bare funnet 12 skytevåpen og 3 kniver.

Som TV 2 Nyhetene meldte onsdag, har den omfattende aksjonen også ført til sterkere bånd mellom A- og B-gjengen.

- Forebyggende arbeid
Røde Kors er heller ikke overbevist om at politiets klappjakt vil avskaffe gjengene.

- De tyngste miljøene synes å alltid klare seg. Fenomenet med A- og B-gjengen har vart i veldig mange år, og jeg har ikke tro på at de forsvinner etter denne aksjonen om noen måneder, sier Vidar Remfeldt, avdelingsleder ved Oslo Røde Kors, til TV 2 Nyhetene.

Remfeldt mener politiet heller burde bruke penger på forebyggende arbeid.

- Min erfaring med politiets ypperste arbeid, er det forebyggende arbeidet som drives på skoler og i nærmiljø. Jeg tror det må satses i flere spor, sier Remfeldt.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene