RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Fem kvinner var halliker

Sist oppdatert:
Fem kvinner tiltales for å ha drevet storstilt hallikvirksomhet i skalkeskjulet Wat Po Soneterapi.

(iBergen.no) Ett og et halvt år etter at et offer for menneskehandel klarte å rømme fra fangenskapet i Wat Po Soneterapi i Bergen, er fem kvinner tiltalt for hallikvirksomhet i lokalene i Nikolaikirkeallmenningen.

Dømt for menneskehandel
I oktober 2007 ble to kvinner dømt til halvannet og to års fengsel for menneskehandel av den samme kvinnen. Den 54 år gamle sexring-sjefen og en 38 år gammel kvinne ble funnet skyldig i å ha utnyttet og forsettelig forledet den 42 årige thailandsk kvinnen. Hun ble forespeilet gode inntekter som massør i Norge, men ble tvunget til prostitusjon i Oslo og på Wat Po i Bergen.

I april startet straffesaken mot ledelsen ved Wat Po, der de fem kvinnene skal ha tjent store pengebeløp på 42-åringen og andre kvinners prostitusjonsvirksomhet. Politiet mener innehaveren av bordellet kan ha tjent så mye som tre millioner kroner på et knapt år.

Regnskap og innkjøp
De fem kvinnene skal, ifølge tiltalen, ha organisert den daglige driften ved Wat Po. Alle skal ha vært tildelt ulike oppgaver, deriblant telefonkontakt med horekunder, innkjøpsansvar, regnskap og utbetaling av lønn til de prostituerte.

I tillegg har den 54-årige kvinnen, som eide enkeltmannsforetaket Wat Po Soneterapi, fått innbetalt omsetningen på sin bankkonto.

- Det var verst i Bergen
Ingen av dem er tiltalt for menneskehandel av den 42-årige thailandske kvinnen, som forklarte under rettssaken i Bergen tingrett i fjor høst at hun flere ganger var blitt voldtatt av kunder under sitt opphold på Wat Po. Hun kom til Bergen etter å ha vært tvangsprostituert i Oslo i tre måneder.

- Det var verre på Wat Po enn på bordellet i Oslo. For dersom en kunde hadde bestilt oss i to timer, så MÅTTE vi være med ham i to hele timer. Av 500 kroner fikk vi beholde 50 kroner. Av 600 fikk vi 130 og 1000 kroner ga oss 300 kroner. Hver jente hadde fire til fem kunder for dagen. Jeg tjente cirka 30.000 kroner den måneden jeg var på Wat Po, men fikk dem aldri utbetalt, fortalte hun under rettssaken.

Lever i skjul
42-åringen hevder å ha fått store psykiske problemer og traumer etter å ha blitt tvunget til prostitusjon. Etter at sex-ringen ble avslørt, har hun måttet leve på hemmelig adresse.

Strafferammen for hallikvirksomhet er bøter eller fengsel i inntil fem år.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere