RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Fikk 100.000 i tips

Sist oppdatert:
Den antatte B-gjenglederen forklarer for retten hvor pengene kommer fra.

OSLO TINGRETT (iOslo.no): - Det er mye man ikke husker og ikke vet, men jeg kjenner igjen masse av disse tingene (i tiltalene, journ.anm.), forklarte Ghulam Abbas i tingretten mandag.

31-åringen står tiltalt for heleri av 3,5 millioner kroner. Da rettssaken mot 11 medlemmer av Rasool-familien startet mandag, erkjente han ikke straffskyld for noen av tiltalepunktene som gjaldt hvitvasking og befatning med kriminelle penger. Han innrømmet derimot å ha forledet Folketrygden til å utbetale seg sykepenger med i alt 84.666 kroner.

- Tjent mye på tips
Dommeren spurte Abbas om hvordan han stilte seg til tiltalen, hvor det står at han har kjøpt biler og gjort transaksjoner med penger som ikke er sine.

- Det er jeg helt uenig i. Jeg har jobbet i mange år før den første posten i 1998. Jeg har hatt masse lovlige inntekter, og jeg har spart mye av pengene. Jeg har også tjent mye på tips da jeg jobbet i restaurantbransjen.

31-åringen forklarte at han sluttet på skolen da han gikk på videregående, og siden har jobbet som blant annet ungdomsarbeider, på MacDonalds og på Oslo Lufthavn.

Les: - Svindlet trygd

Aktor, statsadvokat Kristian Nicolaisen, spurte Abbas om han hadde økonomiske tilganger utover selvangivelsen.

- Ja, svarte Abbas.

- Hvilke?

- Jeg startet på Fornebu som ekstrahjelp. Så jobb som assisterende restaurantsjef. Jobbet der fast, og mye ekstra. Sparte mye penger, og hadde lite utgifter. Jeg fikk mye tipspenger, forklarte Abbas.

Abbas utdyper at restauranten var en dyr fiskerestaurant, og anslår at han fikk mellom 50.000 og 100.000 kroner i tips årlig.

Om dette ble ført opp på selvangivelsen forklarer han at han ikke vet noe om.

- Tok 10.000 i renter
I tillegg fortalte Abbas om en svært lukrativ lånehai-virksomhet. Det skal ha vært utlån til folk som «virkelig, virkelig trengte det». Han forklarte i retten at det var veldig god rente tilknyttet disse utlånene og at han har lånt ut både før og etter soning i 2002-2003.

Den antatte gjenglederen påstår at han tok 10.000 kroner i måneden i renter for et lån på 150.000 kroner.

- For meg har det gått veldig greit. Det løste seg som regel. Den ene gangen jeg lånte ut 150.000 var det en mellommann, sa han.

- Du har ikke måttet ty til kraftige midler for å få pengene tilbake? spurte aktor.

- Nei, svarte Abbas.

I tillegg til disse punktene forklarte 31-åringen at han fikk en del inntekter fra utleie av leiligheter i Natal i Brasil. Gjennom å stå som eier av leilighetene skal han ha tjent om lag 1000 kroner daglig i visse perioder. Han skal også ha fått inntekter fra en kafe han selv har drevet.

Les flere saker på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere