*Nettavisen* Nyheter.

- Fikk 260.000 av Nokas-tiltalt

Høsten 2004, flere måneder etter Nokas-ranet i Stavanger, opptrer komiker Zahid Ali på Dan Pettersens utested «Tørst» i Sandnes. Komikeren hevder han fikk 260.000 kroner for én kveld.

29.09.05 12:26

Komikeren, som i dag er med i TV 2s program «Rikets røst» sammen med Otto Jespersen bekrefter dette beløpet overfor Rogalands Avis onsdag. Dan Pettersens forsvarer, advokat Erling Kjærmann, sier til avisa at han tror det hele er en tullehistorie.

Kjent for stunt
Ali, som blant annet stod for bombetrussel-stuntet mot Den Norsk Opera i Oslo, opptrådte på Dan Pettersen og den Nokas-tiltalte 26-åringens utested i Stavanger høsten 2004.

- Jeg fikk betalt i kontanter. 260.000 kroner. Det var en veldig bra jobb, sier Ali til Rogalands Avis.

Når avisen spør om han forstår at dette vil kunne bli viktig for Nokas-rettssaken, nekter komikeren å kommentere saken videre.

Hvorvidt det hele er et nytt stunt fra komikerens side, er foreløpig uvisst.

Statsadvokat Arild Dommersnes sier til avisa at han finner opplysningene oppsiktsvekkende og sier dette er helt nytt for ham. Han legger ikke skjul på at dette er interessante opplysninger.

Bekrefter opptreden
I sin forklaring torsdag sa den Nokas-tiltalte 26-åringen fra Sandnes at han var med på å starte opp utestedet Tørst. Han betalte 100.000 kroner i kontakter til Pettersen og ble dermed deleier i utestedet.

26-åringen bekreftet samtidig Alis opptreden:

- Torsdag, fredag, lørdag var det åpent for folk. Folk drakk og det var diskotek. Vi leide folk og brukte ansatte som DJ. Vi hadde også en sangerinne og en stand-up komiker som kom. Han er på TV 2, sa 26-åringen.

Han nevnte derimot ingenting om hvor mye Ali fikk i betaling.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.