RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Jon Torjus Alten)

- Fikk bonus for sikringsarbeidet

Sist oppdatert:
Veidekke fikk 5,36 millioner kroner i bonus for å ha sikret Bolstadtunnelen raskt. Tirsdag raste deler av taket ut.

Tirsdag morgen gikk et nytt tunnelras på E18. Denne gangen var det deler av taket i Bolstadtunnelen i Sande som raste ut i veibanen.

Onsdag skriver Dagbladet at entrepenøren Veidekke, som skulle ettersikre skandaletunnelene på E18, har fått millionbonuser strømmende inn på deres konto. Årsak: Fordi de sikret tunnelene raskere enn planlagt.

Prosjektleder Tore Gomo i Statens vegvesen sier til avisen at Veidekke har fått utbetalt hele 9,66 millioner i bonus for enteprisen som omfatter Bolstadtunnelen, Hanekleivtunnelen og Løkentunnelene.

Gomo i Statens vegvesen avviser på det sterkeste at arbeidet med å ettersikre de rasfarlige tunnelene har gått for raskt, og understreker at det nye raset hadde helt andre årsaker enn raset i Hanekleivtunnelen.

Han tror at arbeidet med å sikre Bolstadtunnelen ironisk nok kan ha vært med på å utløse det nye raset, men at svakhetene ikke har blitt oppdaget.

- Dette arbeidet medførte en viss belastning, som kan ha påvirket sprekkdannelser i den delen som falt ut, sier Gomo til avisen.

Tirsdag uttalte prosjektleder Gomo til Nettavisen at Statens vegvesen hadde «oversett noe» da de friskmeldte skandaletunnelene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere