RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Filleristet til døde

Illustrasjon
Illustrasjon Foto: Paul Weaver (Nettavisen)
Sist oppdatert:
En far i Drammen er tiltalt for å ha mishandlet babyen sin slik at den døde.

Snart tre år etter at en fire uker gammel baby fra Drammen døde etter å ha blitt brakt til sykehus med store hodeskader og flere ribbens og lårbensbrudd, har Riksadvokaten beordret tiltale mot jentas far.

Han er nå tiltalt for legemsbeskadigelse med døden til følge, under særdeles skjerpende omstendigheter. Han risikerer opptil 11 års fengsel, melder TV2-Nyhetene.

Ny etterforskning

TV2 har tidligere avdekket at saken ble henlagt av Statsadvokaten til tross for at ni leger konkluderte med at skadene på babyen var forenelig med grov vold.

Da det også ble avslørt at den avdøde babyen ikke fikk oppnevnt bistandsadvokat, klaget Stine Sofies stiftelse saken inn for Riksadvokaten.

Han beordret ny etterforskning. Tirsdag bekrefter statsadvokat Tor Henning Knutsen tiltalen.


- Filleristet baby
I tiltalen går det fram at faren skal ha filleristet babyen og slått henne mot et hardt underlag slik at hun fikk svært omfattende hodeskader og blødninger.

- Etter at saken nå er ytterligere etterforsket mener vi å kunne bevise at faren sto bak skadene, sier statsadvokat Knudsen til TV2.

Han sier moren er utenfor mistanke, til tross for at hun også har vært siktet i saken.

Nekter skyld
Faren, som ennå ikke har noen for forsvarer, nekter straffskyld.

Morens forsvarer, advokat Martin Smith, sier på vegne av sin klient at hun er lettet over at saken mot henne er henlagt, men skuffet over at hennes ektemann er blitt tiltalt.

Ada Sofie Austegaard i Stine Sofies stiftelse sier hun er glad for at Riksadvokaten grep inn.

- Vi klaget inn saken fordi babyen ikke hadde noen til å tale sin sak. Riksadvokatens beslutning kan få stor betydning for barnas rettsikkerhet også i andre saker som gjelder vold mot barn, sier Austegaard til TV2.

Hun sier stiftelsen nå vil følge opp flere liknende saker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere