Gå til sidens hovedinnhold

- Fire måneders fengsel for stjålet sykkellås

38-åringen ble tatt på fersken av politiet. Straffen blir beinhard.

(iBergen.no) : Bergenseren er en av stamgjestene i Bergen tingrett, og trenger etter hele 38 straffedommer ingen nærmere presentasjon for dommerne. Ifølge politiet har mannen allerede rukket å få to dommer hittil i år, og i går ble han pågrepet igjen. Mannen blir fremstilt for varetektsfengsling i dag eller mandag..

– Han ble sett av to polititjenestemenn da han gikk inn i en sykkelbutikk i Kong Oscars gate. Der inne så de gjennom vinduet at han stjal en sykkellås til 300 kroner, og han ble stanset i det han kom ut døren, sier politiadvokat Bjarte Aarlie ved Hordaland politidistrikt til iBergen.no.

Det er kun en drøy uke siden 38-åringen slapp ut av fengsel etter å ha sonet sin foreløpig siste dom. Han har i tillegg vært syk den siste tiden, og hadde bare halvtimen tidligere blitt skrevet ut fra Haukeland universitetssykehus.

– Vi vil be om at han blir varetektsfengslet i fire uker, som er vanlig med gjenganger av denne typen, sier Aarlie.

Politiet i Bergen har de siste årene slått knallhardt ned på såkalt gjengangerkriminelle, og legger ned påstand om strenge straffer for det som for ustraffede ville endt med milde straffereaksjoner.

– I dette tilfellet vil jeg regne med at vi i straffesaken mot ham vil legge ned påstand om fengsel i 90 til 120 dagers ubetinget fengsel, sier Aarlie.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett