RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Paul Weaver (TV 2 Nettavisen)

- Fire uker for minibank-svindlere

Sist oppdatert:
Politiet krever fire ukers varetekt for bulgarerne som ble tatt på fersken da de skulle svindle til seg penger i en minibank i Stavanger tirsdag.

To av mennene ble pågrepet ved minibanken, mens en tredje mann ble pågrepet på et annet sted noen timer senere.

- Vi ber om fire ukers varetektsfensling for alle tre, med brev og besøksforbud. To av ukene bør være i isolasjon, sier politiadvokat Arvid Malde ved Rogaland politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Det første fengslingsmøtet startet i Stavanger klokken 10.30 onsdag. Deretter går det slag i slag. Fengslingsmøte nummer to starter klokken 12, og det tredje klokken 13.30.

- Vi vil begjære lukkede dører, sier politiadvokaten.

Monterte skimme-utstyr
Mennene som ble tatt på fersken, to menn fra Bulgaria på 35 og 38 år, ble pågrepet av politiet utenfor minibanken til SR-Bank i Hinnakrossen i Stavanger like før klokken 11 tirsdag formiddag.

- To personer av bulgarsk opprinnelse ble pågrepet på fersk gjerning. De var i ferd med å enten montere eller demontere skimme-utstyr i minibanken, sa politiadvokat Ørjan Ogne ved Rogaland politidistrikt til TV 2 Nettavisen tirsdag kveld.

Skimme-utstyr brukes til å kopiere informasjon fra bankkort - rettere sagt til å svindle penger fra bankkortkunder.

Det var etter tips fra banken at politiet rykket ut og tok mennene på fersk gjerning.

Første gang i Stavanger
Før påske ble det funnet skimme-utstyr på flere minibanker i Oslo sentrum. Politiet i Stavanger sjekker nå om mennene kan være de som står bak svindelforsøkene også i hovedstaden.

- Det har jo vært en del episoder på Østlandet før påske, så spørsmålet er om det kan settes i sammenheng med dette. Det vet vi selvfølgelig ikke ennå, men det må vi prøve å gå nærmere inn i, sa Ogne tirsdag.

I påsken var det forsøk på svindel av minibanker i Lyngdal, Mandal og Kristiansand.

Stavanger har derimot ikke hatt lignende saker før tirsdagens svindelforsøk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere