RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Fire uker varetekt for MC-brann

Politiet ber om at to menn varetektsfengsles i fire uker etter brannen i MC-klubben Overload i Ålesund søndag.

De to mennene, som er 41 og 46 år gamle, ble fremstilt for varetektsfengsling i Sunnmøre tingrett mandag. Politiet ba om at begge to blir fengslet i fire uker, opplyser politiadvokat Gudrun Kalvatn i Sunnmøre politidistrikt til NTB.

Kjennelsen fra retten blir først klar tirsdag formiddag.

Begge de to mennene er siktet for ildspåsettelse. Fem andre personer har fortsatt status som siktet i saken, men disse fem er løslatt av politiet.

Personstrid
En konflikt mellom to personer kan ha vært årsaken til brannen i MC-klubben søndag morgen. En 29 år gammel mann og en 18 år gammel kvinne lå og sov i klubblokalene i Kjøpmannsgata i Ålesund da to brannbomber ble kastet inn i huset klokka 6.20.

Under en væpnet aksjon senere søndag ble to menn pågrepet. En av disse ble senere løslatt, mens den andre ble fremstilt for fengsling. Fem andre menn ble også pågrepet, og en av disse ble fremstilt for fengsling.

Ifølge VG kan en 29-åring fra Overload ha vært målet for attentatet. Denne personen var ikke til stede i klubblokalet under angrepet. Ifølge avisen skal denne 29-åringen over lengre tid ha vært i personstrid med en person i en annen MC-klubb.

Slåsskamper
Konflikten mellom de to mennene skal ha utløst flere slåsskamper på utestedet Scena i forbindelse med Motorsykkelens dag i Ålesund lørdag kveld, og skal ha vært foranledningen til attentatet søndag morgen.

- Det virker ikke som om det er klubbene som står mot hverandre, men at det er enkeltpersoner som har uoppgjorte ting med hverandre, sier politistasjonssjef Endre Flatvad til Aftenposten.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere