RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Flaut når det ringer i kirken

Sist oppdatert:
Ingenting er flauere for oss enn å bli oppringt i kirken. Det synes både gamle og unge. – Når presten preker, ønsker vi stillhet, forteller markedsdirektør i Chess, Jarle Alvær.

(iBergen.no) Selv i et sekularisert land som Norge, er respekten for kirken enorm. I en fersk undersøkelse mobilselskapet Chess har gjennomført i samarbeid med analysebyrået Respons, viser det seg at kirken er det pinligste stedet å få en uventet telefon.

Mest flaut
- Dette er høyst overraskende. Selv om mange går sjelden i kirken, er det her det er flauest å oppleve at mobiltelefonen begynner å ringe. Det merkelige er at dette gjelder for alle aldersgrupper, selv de yngste, forteller markedsdirektør i Chess, Jarle Alvær.

Flauere enn kino
Verken kino, konsert, teater eller viktige møter er i nærheten av å oppnå den samme rødmende effekten. Generelt sett mener over seks av ti av oss at kirken er det flaueste stedet, mens tallet er over halvparten av oss når vi ser på de under 30 år. Dette er over dobbelt så høye tall som man finner blant de nevnte alternativene.

- I følge indremisjonen avkristnes Norge, men de aller fleste av oss mener det skal være stille når presten preker. Jeg synes det er et godt tegn å vite at man kan ha dyp respekt for noe man ikke nødvendigvis har så stor tro på selv, sier Alvær.

Les flere nyheter fra Oslo her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere