RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Føler oss ikke utrygge

Sist oppdatert:
SOGNDAL (TV 2 Nettavisen): - Selv om usikkerheten er stor, føler de fleste seg likevel ikke utrygge, nettopp fordi samholdet på skolen er utrolig bra, sier elevene på Sogndal Folkehøgskule etter Hedda-drapet.

Elevene på Sogndal Folkehøgskule er sjokkert etter drapet ved skolen.

- De siste dagene har vært veldig tunge og tøffe, sier de.

I forbindelse med drapet på den 19 år gamle jenta, har elevene kommet med en pressemelding.

Hele pressemeldingen

Her er pressemeldingen fra elevene i sin helhet:

«Vi som elever på Sogndal Folkehøgskule ønsker å gi et lite bilde av hvordan vi opplever den situasjonen vi er i nå. Da vi ikke ønsker å møte media direkte, har vi laget denne pressemeldingen.

De siste dagene har vært veldig tunge og tøffe. Vi elevene er sjokkerte over at noe slikt kunne hende på skolen. De fleste føler sorg, sinne, usikkerhet, vantro og urettferdighet. Følelsene er mange og vi reagerer alle ulikt, men likevel er det rom for alle. Noen av disse følelsene kommer også på grunn av omstendighetene rundt dødsfallet. Det at venninna vår trolig er blitt utsatt for noe kriminelt, er selvsagt en stor belastning.

Selv om usikkerheten er stor, føler de fleste seg likevel ikke utrygge, nettopp fordi samholdet på skolen er utrolig bra. Alle hjelper hverandre, støtter hverandre, trøster hverandre, føler med hverandre og passer på hverandre. Det at vi har så mange rundt oss som er i samme situasjon, gjør det hele enklere å takle. Når noe så tragisk først har skjedd, kunne vi ikke tenke oss en bedre plass å være. Dette på grunn av den utrolige måten både medelever og ansatte har taklet denne situasjonen på. Ledelsen ved skolen har vært fantastisk og alle de ansatte har stilt opp for oss elevene. Lærerne er der for oss 24 timer i døgnet og gir alltid en hånd å holde i eller en skulder å gråte på. Også kjøkkenpersonalet har vært utrolig flinke og har hjulpet oss på best mulig måte.

Fredag klokken 13.00 hadde vi en minnestund, der vi fikk ta et siste farvel ved å tenne lys og skrive i en minnebok. Vi sang "Gje meg handa di ven", noe som var veldig sterkt og tøft for mange, men samtidig veldig fint. Det var godt å minnes venninnen vår sammen med medelever og ansatte på skolen, men det vil alltid være et stort tomrom etter hun henne hos oss alle. Vi vil alltid huske smilet, latteren og den positive innstillingen hennes.

Vi ønsker å sende vår dypeste medfølelse til familie, venner og andre pårørende.»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere