RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Føler skyld for Annes død

(Foto: Kjetil Mæland, TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
FØRDE (TV 2 Nettavisen): - Hadde Anne sittet på med meg denne morgenen, ville ikke dette skjedd, sier Stian Henriksen.

Stian Henriksen (25) var våken og skulle på jobb samme morgen som Anne Slåtten ble drept.

- Jeg hørte en dør bli låst og at det slår i ytterdøren. Jeg tenkte: «Oi, Anne skulle også på jobb. Kanskje jeg kunne tilbudt henne skyss.» Det er dette jeg sliter med skyldfølelse om, sa Henriksen i Fjordane tingrett mandag.

Henriksen hørte Slåtten dusje drapsmorgenen og visste at hun skulle på jobb samtidig som ham. Selv jobbet Henriksen på sykehuset i Førde, mens Slåtten skulle til Helsetunet et stykke unna.

- Det hadde ikke tatt lange tiden å kjøre Anne ned, sa Henriksen.

- Så dette er noe som har plaget deg?

- Ja.

- Hvorfor det?

- Fordi situasjonen er slik den er. Anne skulle på jobb og ble drept på veien. Hadde jeg kjørt henne på jobb, ville ikke det skjedd, svarte den tidligere hybelkameraten.

- Jeg fikk støyten
Stian Henriksen utpekte seg selv tidlig som talsmann for Anne Slåttens medstudenter som var i sjokk etter meldingen om drapet. Han ble dermed svært utsatt for press fra media, og dette gav Henriksen uttrykk for at han angret på.

- Jeg var jo den som fikk støyten på godt og vondt. Jeg ble jo fremstilt i media som en mulig mistenkt. Og da jeg sa til TV 2 Nettavisen at jeg følte at politiintervjuet var ubehagelig, ble det blåst opp til at jeg følte meg mistenkeliggjort. Da dette kom frem så hadde jeg ikke sovet noe særlig og spist lite, og hadde liten kontroll på det jeg sa. Så kommer en journalist og helte bensin på bålet, sa Henriksen.

Han ba også om unskyldning for at han gjennom media hadde kritisert politet for deres arbeid tidlig i etterforskningen.

- Dette var sagt i kampens hete. Politiet har min fulle støtte i denne saken, sa Henriksen i retten.

Henriksen vitnet i dag under rettssaken mot Øyfred Standnes (41), som er tiltalt for å ha drept Anne Slåtten (23) 6. juni i fjor, etter først å ha forsøkt å voldta henne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere