RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Flere burde dødd i trafikken

Sist oppdatert:
Faren til trafikkskadde Therese (30) mener det hadde vært best om hun døde.

(iOslo.no) - Hadde jeg forstått hva de ansatte på intensivavdelingen mente da de sa at «dere måtte ta vare på dere selv til hun blir utskrevet, for det er da kampen begynner», så hadde jeg heller foretrukket en grav å gå til, sier Olav Slinning til Dagbladet.

Hans datter Therese, som bor i en omsorgsbolig i Oslo, ble hardt skadd i 2002 etter en trafikkulykke. De siste fem årene har han kjempet for et verdig liv for datteren. I Norge ble datteren lagt inn på sykehjem, og praktisk talt lenket til sengen. Da Slinning tok henne med til Danmark på et rehabiliteringsopphold, hadde hun større framgang enn noen kunne håpe på.

Det norske helsevesenet ga ikke Slinning støtte til oppholdet i Danmark, fordi de mente rehabiliteringssenteret ikke var vitenskapelig dokumentert. Slinning sier det ikke er noen vits i å satse så sterkt på å redde liv, når ikke regjeringen går inn for rehabilitering til dem med hodeskader.

- Det de overlever til er ikke noe liv. Altfor få dør i trafikken, sier Slinning.

Nå ønsker han en større satsning på hodeskadepasienter også i Norge. Han får støtte av avdelingsleder Sveinung Tornås ved hjerneskadeavdelingen på Sunnaas sykehus, som mener ressursene ikke er til stede for tilstrekkelig rehabilitering.

Helse- og Omsorgsdepartementet innrømmer at de har en lang vei å gå til rehabiliteringen er god nok.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere