*Nettavisen* Nyheter.

- Flere kunne vært reddet

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)

Mener varslingssystemet var for dårlig ved dødsbrannen.

18.03.09 21:50

Dødsbrannen i Stasjonsgata 36 i Drammen i november i fjor fikk et større omfang på grunn av røykvarslere som ikke virket.

Sju polske statsborgere omkom i brannen i Stasjonsgata 26 i Drammen i fjor. Flere av dem kunne trolig ha vært reddet, dersom det hadde vært fungerende røykvarslere i bygningen. Det konkluderer Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) i en foreløpig rapport om brannen.

- Ingen som reddet seg ut ble varslet av røykvarslere. De ble oppmerksom på brannen gjennom røyklukt, lyd og rop fra andre personer. Da var brannen allerede kommet så langt at varslingsanlegget forlengst skulle ha vært aktivert, sier avdelingsleder Kari Jensen ifølge en pressemelding fra DSB.

DSB skriver at rominndelingen i bygningen tilsa at det skulle være flere enn én røykvarsler per etasje. Det er imidlertid ikke vært mulig å få sjekket eventuelle mangler ved røykvarslerne og hvordan de var plassert, heter det.

DSBs rapport utgis før politiets arbeid er avsluttet. Rapporten har ikke informasjon om antatt arnested og brannårsak. Dette vil bli innarbeidet i en revidert utgave når politiet har avsluttet sin etterforskning og brannårsaken eventuelt funnet, opplyser DSB.

Den treetasjer høye trebygningen ble totalskadet i den voldsomme brannen. Brannvesenet gjennomførte en inspeksjon på stedet så sent som 11. juni i fjor og påptekte i alt 21 feil og mangler.

Les også: 21 feil i dødsboligen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.