*Nettavisen* Nyheter.

- Flere tatt av raset

Foto: Bjørn Tore Ness (Namdalsavisa)

Hus raste i sjøen i Namsos. Flere er savnet.

13.03.09 17:42

Seks bolighus har fredag formiddag rast på sjøen i Kattmarkvegen i Namsos, melder Namdalsavisa.

- En del hytter og fritidshus har rast 150 meter ned i sjøen. Vi holder på å sikre og evakuere hus på utsiden av raset, sier Lars Inge Nilsen ved 110-sentralen til Nettavisen.

Se bildekarusell hos Namdalsavisa.

Har du tips om saken? Send SMS eller MMS til 1930, ring 21006010 eller send e-post til vaktsjef@nettavisen.no

- Flere er savnet
Hovedredningssentralen for Sør-Norge (HRS) kan bekrefte at flere er savnet:

- Det er flere personer som er tatt av raset, men antall og status på dem er ukjent, sier redningsleder Nils-Ove Sunde ved HRS til Nettavisen.

- Må gå forsiktig
- Befant de seg inne i husene?

- Det vet jeg ikke, men de befant seg i området. Alt av hjelpemannskaper er på stedet. Her må vi gå forsiktig, sier Sunde.

Brannvesen, politi, ambulanser, sporhunder og tre helikoptre er satt inn i redningsarbeidet. Sunde er ikke kjent med hva som forårsaket raset.

Politiet er foreløpig sparsomme med opplysninger:

- Vi fikk melding om raset klokken 11.54, men har ikke fått bekrefet at noen er savnet, sier pressevakt Anita Stavran ved Nord-Trøndelag politidistrikt til Nettavisen klokken 13.45.

Hun forteller at det er sett to biler i nærheten av raset, men at de var tomme.

- Venter på helikopter
Andre hus skal også være skadet av raset, som har gått i et område med veiarbeid og utløst av sprengning, ifølge Nlisen.

- Vi kan bekrefte at det ble foretatt en sprenging før raset, men vi kjenner ikke til årsaksforholdet i forbindelse med raset, og det er noe vi nå jobber med og bistår politiet i, sier Eivind Sperre Austnes, kommunikasjonsleder i Statens vegvesen region Midt-Norge, til Nettavisen.

Raset går 150-200 meter ut i sjøen og skal være 200-300 meter bredt.

- Jeg kom 20 minutter etter at det skjedde. Jeg så to hus som lå på sjøen et par hundre meter fra land. Det ene huset så ut til å ha vært delt i tre. Jeg har fått bekreftet at to biler er tatt i raset, sier Klaus Magne Jørgensen, som befinner seg på stedet, til Nettavisen.

Sturla Forås bor i Kattmarkvegen og befinner seg midt i rasområdet.

- Jeg har ikke mulighet til å snakke med deg nå fordi vi står og venter på helikopteret, sa Sturla Forås, som er innesperret i et av husene, til Nettavisen like før klokken 13.00.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.