- Flokene skal løses

Foto: Gøril Huse (TV 2 Nettavisen)

Fortsatt er det ikke kjent hvem som skal fylle plassene i det nye sentralstyret i Redningsselskapet. Akkurat nå legger valgkomiteen kabalen.

12.01.06 18:51

Torsdag kveld satte valgkomiteen i Redningsselskapet seg i møte i Oslo for å komme fram til en endelig innstiling i saken.

- Nå skal vi løse alle flokene, sa valgkomiteens leder Anton Iversen i Redningsselskapet før han gikk inn i møterommet.

Valgkomiteen, som også består av Arne Eiddal fra Oslo og Marit Bareksten fra Song og Fjordane skal bearbeide alle de innkomne forslagene fra fylkeslagene i Redningsselskapet. De har også anledning til å fremme forslag selv.

- Jeg er sikker på at vi kommer fram til en god løsning, sier Iversen.

Snart klart
Innstillingen vil bli offentliggjort i kveld eller i morgen.

Valgkomiteen skal fremme sitt endelige forslag til nytt sentralstyre for det ekstraordinære landsmøtet i Redningsselskapet som avholdes på Radisson-SAS Gardermoen klokka 10 førstkommende lørdag.

Så er det opp til landssmøtet å fatte et vedtak i saken.

Gode kandidater
Sigmund Inge Eriksen (66) kan være en aktuell kandidat til presidentvervet i Redningsselskapet. Han har tidligere vært generalsekretær i selskapet.

Også luftgeneral Tomas Colin Archer, tidligere sjef for Fellesoperativt hovedkvarter, er også nominert som presidentkandidat, sammen med Atle Bergshaven. Bergshaven er i dag visepresident i selskapet. Han er også styreleder for Det Norske Veritas.

Valgkomitéleder Iversen har så langt holdt listen med navn tett til brystet. Svaret kommer i hvert fall 14. januar. Da skal den nye toppledelsen i Redningsselskapet være klar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.