RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Flymotor tok fyr

Sist oppdatert:
Flammene skal ha stått ut fra motoren på et rutefly fra Estionian Air på vei til Gardermoen fra Tallin fredag.

Det forteller passasjer Robert Spilman fra Skjetten til Romerikes Blad. 15 minutter etter avgang hørte han et kjempesmell og så stikkflammer på tre til fire meter bak den ene motoren.

- Hele flyet begynte å vibrere, og det lød som en stein inne i en vasketrommel. Da vi tittet ut av vinduet så vi flammer stå ut av den ene motoren, sier Spilman til avisa.

Kort tid etter skal motoren ha blitt stengt av og kapteinen sa på høytalerne at de hadde et teknisk problem og måtte snu. Flere av passasjerene skal ha vært svært nervøse og reagerte på den manglende informasjonen fra kapteinen.

- Ingen brann
Ifølge flyselskapets salgsjef i Norge, Magnus Gulliksen, var det aldri brann i motoren.

- Det skal ha slått noen flammer ut av motoren, men det er vanlig når man kutter motoren i luften. Gnister fra bensingassen forårsaker dette. Men at det føles ubehagelig for passasjerene, er det ingen tvil om, sier han til TV 2 Nettavisen.

Flyet, en Boeing 737, er nå satt på bakken og motoren blir sendt inn til videre undersøkelser. Hva som forårsaket motorstansen, er foreløpig uvisst.

Dårlig informasjon
Landingen skal ifølge Spilman ha foregått uten dramatikk. Men tilbake i Tallin var det ingen oppfølging og passasjerene ble sittende i timevis uten å få noen nærmere beskjeder. Heller ikke SAS, som samarbeider med flyselskapet, kunne fortelle noe som helst.

Først fire dager senere kom det informasjon på flyselskapets hjemmeside, som sier at flyet måtte snu på grunn av indikasjoner på en feil i den ene motoren.

Beklager
- Vi beklager veldig hvis passasjerene opplever at vi har gitt for dårlig informasjon. Men vi hadde ikke så mye informasjon å gi, sier Gulliksen til TV 2 Nettavisen.

Han forklarer at det tok om lag 3,5 time fra opprinnelig avgangstid til et nytt fly kom i luften på vei mot Gardermoen.

- Underveis til Oslo gav den nye kapteinen informasjon til passasjerene om hva som hadde skjedd hele tre ganger over høyttalerne. I ettertid kan man si at vi burde ha informert bedre, men vi vet ennå ikke hva som er årsaken til at motoren stanset, sier salgssjefen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere