*Nettavisen* Nyheter.

- Flytt nasjonale prøver til høsten

Venstres Trine Skei Grande mener de nasjonale kunnskapsprøvene bør flyttes til starten av skoleåret slik at elevene får en pekepinn om hva de må lære seg.

01.02.05 15:55

- De nasjonale prøvene må flyttes til begynnelsen av skoleåret. Disse prøvene var ment å førts og fremst være en veiledning for den enkelte elev i sitt eget læringsarbeid. Dersom prøvene legges til starten av et skoleår vil dette gi elevene nyttig informasjon om hva den enkelte må jobbe med i perioden som kommer, sier Skei Grandre (V) i en pressemelding tirsdag.

Venstre er tilhengere av å avholde de omstridte nasjonale prøvene, og mener dette er den beste måten «å sikre at alle elever får en god opplæring som holder høy kvalitet, uansett hvor i landet de bor» og at alle får tilpasset opplæring.

Venstre mener også at resultatene fra den enkelte elevs første prøver bør sammenlignes med elevens avsluttende resultat, for å vise læringsutviklingen over tid.

I morgen skal alle landets 10. klassinger ha den nasjonale prøven i skriving. Elevaksjonen truer med å offentliggjøre denne prøven på internett i ettermiddag .

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.