RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Flytt spilleautomater til travbaner

Sist oppdatert:
I framtida kan det blir ytterligere pengegalopp på travbanene, om et nytt forslag blir tatt til følge.

Regjeringen vurderer å forby spilleautomater om EFTA-domstolen sier nei til automatmonopol for Norsk Tipping.

I et brev til Kultur- og Kirkedepartementet foreslår imidlertid Per R. Brun at automatene i framtida kun blir å finne på travbanene, ifølge TV 2 Nyhetene. Brun med 15 års fartstid i spillbransjen mener ordningen som er innført i den kanadiske provinsen Ontario, også kan være noe for Norge.

- Der har de samlet alle automatene på travbanene. Det finnes ikke automater andre steder i Ontario og dette fungerer særdeles bra, sier Brun til TV 2 Nyhetene.

Brun mener forslaget vil bidra til å sikre de frivillige organisasjonene inntekter, samtidig som tilgjengeligheten reduseres. Et forbud mener han vil føre all spilling til nettbaserte steder hvor private vil hente ut profitten.

Ved Norsk Rikstoto står ikke jubelen i taket over ideen. Imidlertid sier markedssjef Geir Lundh at de er villlige til å diskutere forslaget, om en slik flytting er ønsket av myndighetene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere