*Nettavisen* Nyheter.

- Føles viktig å være på sommerleir i år

Foto: Larsen, Håkon Mosvold

03.07.13 21:25

Spente AUF-ere er på plass i den nye sommerleiren på Gulsrud ved Tyrifjorden. For noen er det aller første gang på leir.

Hele onsdagen rullet bussene inn med deltakere fra hele landet til leirstedet i Modum kommune i Buskerud. Med nærmere 800 deltakere, er det satt ny deltakerrekord for AUF-leiren.

Mange er helt ferske. De har aldri tidligere deltatt på den tradisjonsrike politiske sommerleiren for Arbeiderpartiets ungdomsparti. Flere av dem NTB treffer, forteller at det som skjedde 22. juli var utslagsgivende for at de bestemte seg for å være med.

Mange sier også at det føles viktig å være med i år, på den første nasjonale sommerleiren etter terrorangrepene som koster så mange liv for to år siden.

– Ikke la seg skremme
Petrine Iversen (17) fra Midtbygda har vært medlem av Røyken og Hurum AUF i tre år. Hun er på leir for første gang.

– Jeg kjente at jeg var klar for det. Foreldrene mine var veldig positive, og sa at jeg ikke måtte la meg skremme av det som skjedd i 2011. De ringte litt rundt for å høre om sikkerheten først, og da ble de helt overbevist om at jeg skulle få lov til å dra, sier Iversen.

Også Fatema Al-Musawi (17) og venninnen Ingrid Brustad (16) er for første gang på leir. Begge har vært medlemmer i Oslo AUF i to år.

– Vi ville bli med på grunn av alt som skjer her. Det er masse nye mennesker og mye bra som skal skje disse dagene, sier Al-Musawi.

– Pappa er gammel AUF-er selv, så da jeg sa at jeg ville delta ble han ganske lykkelig, sier Brustad.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold

– Føles spesielt
Hilde Kristine Pettersen (16) er nestleder i Trysil AUF, og er også debutant på sommerleir.

– Jeg meldte meg inn etter 22. juli. Har hatt lyst til å melde meg inn tidligere, men mamma mente jeg var litt for ung. Det er første gangen det er sommerleir siden jeg meldte meg inn, og jeg ville jo ikke bare sitte i sofaen hele sommeren og kjede meg, sier Hilde.

Hennes kjæreste er organisatorisk nestleder i Hedmark AUF, Bjørn Petter Sandmo (20), og også han er på leiren for første gang. De to ble kjærester på fjorårets AUF-landsmøte.

– Det er ekstra motiverende siden det er første leiren etter 22. juli. Da er det jo litt ekstra spesielt, og føles enda viktigere å være med, på en måte, sier Sandmo.

Begge to mener 22. juli har ført til et sterkere engasjement blant ungdom generelt.

– Jeg ble mer engasjert i politikken. Etter det er det jo kommet til en del nye medlemmer, sier Pettersen. (©NTB)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Fakta om AUFs sommerleir 2013

* Arrangeres 3.-7. juli på Gulsrud leirsted ved Vikersund i Buskerud-

* Første nasjonale AUF-sommerleir siden skytemassakren på Utøya 22. juli 2011.

* Nærmere 800 er påmeldt, med dagsbesøk regner AUF med at godt over 1.000 deltakere fra hele landet daglig vil diskutere politikk og skolere seg til valgkampen.

* Både statsminister Jens Stoltenberg, en rekke av Arbeiderpartiets statsråder og LO-leder Gerd Kristiansen skal besøke AUF-erne. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag