RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Folk må ikke la seg lure av de snøfrie byene

VÅRFORNEMMELSE: Våren har kommet til hovedstaden, men det er ingen grunn til å legge vekk skiene så lenge man er villig til å bevege seg bort fra lavlandet, ifølge meteorologen. Bildet er fra taket av Operaen 25. mars.
VÅRFORNEMMELSE: Våren har kommet til hovedstaden, men det er ingen grunn til å legge vekk skiene så lenge man er villig til å bevege seg bort fra lavlandet, ifølge meteorologen. Bildet er fra taket av Operaen 25. mars. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Ikke gi opp skisesongen, sier meteorologene.

OSLO (NTB- Lars Heltne): Til tross for en svært varm mars måned, er ikke håpet ute for dem som ønsker å finne skiføre fram til påsken er over.

1. april meldte Meteorologisk institutt om at forrige måned var den tredje varmeste mars siden år 1900. Det var ingen aprilspøk.

Få de siste oppdateringene i Nettavisens liveblogg om været

Selv om det har vært milde tilstander flere steder i landet, er det fortsatt gode muligheter i løpet av den neste uka til å finne både nedbør og temperaturer nok til å teste skiformen før påsken.

Les også: Bygger nytt "Trysil" noen mil fra Oslo

– Det er ingen grunn til å legge vekk skiene så lenge man er villig til å bevege seg bort fra lavlandet. I sør vil det være både snø og kuldegrader over 500-600-meter, mens i Nord-Norge kan det være snø helt ned til sjøen, sier vakthavende meteorolog Arild Mentzoni ved Meteorologisk institutt til NTB.

Se oppdaterte snørappoter fra skistedene på skiinfo.no

Friskt i nord

Det meldes om fint vær over store deler av landet neste uke, med opptil 10 grader i lavlandet i sør. Nord-Norge vil også få oppleve pent vær, men vil være vindutsatt i helga. Meteorologen understreker at temperaturforskjellene om dagen og natten vil svinge veldig.

For dem som velger bort skiene, og som oppholder seg i snøfrie områder på Vestlandet, ber meteorologen publikum å være oppmerksom på gress- og lyngbrannfaren i lavlandet.

– Det har vært dårlig med nedbør i disse områdene. En bør være forsiktig med å starte åpen ild, påpeker Mentzoni.

PÅ HELL: 11. mars lå snøen fortsatt på Mylla i Nordmarka. Nå minker det, men det er fortsatt skiføre i deler av marka.


Kaller til fjells

Hos Den Norske Turistforening har de ikke merket at turgåerne har avsluttet skisesongen til tross for en varm mars måned.

– Tvert imot. Det har vært en mild vinter, så mange er fortsatt sugne på ski og fjell. April er jo den beste skimåneden! sier kommunikasjonsrådgiver Ida Amelie Helgesen.

SNØRIKT: Snødybder på nesten to meter på Budor i Løten kommune i Hedmark i slutten av februar. Fortsatt ligger snøen på Hedmarksvidda.


Fire meter høye brøytekanter

Hun melder om at forholdene i fjellet fortsatt er gode, og at publikum ikke må la seg lure av de snøfrie byene. I ti minusgrader og med fire meter høye brøytekanter åpnet eksempelvis veien over Valdresflya 1. april. Avisa Valdres var snare med å påpeke at heller ikke dette var noen aprilspøk.


– Valdresflya er en god måte å komme seg til snørike Jotunheimen. Og våre hytter vil være åpne til å ta i mot publikum, lover Helgesen. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere