*Nettavisen* Nyheter.

- For farlig for «vanlig» straff

Foto: iBergen.no

Lagmannsretten mener at den 24 år gamle mannen som ranet og voldtok en prostituert på Nordnes, er for farlig for vanlig tidsberegnet straff.

11.01.07 09:05

(iBergen.no) Dermed ble mannen nylig dømt til seks år forvaring i Gulating Lagmannsrett grunnet «høyst reell fare for nye alvorlige forbrytelser», skriver Bergens Tidende. I Bergen tingrett ble 24-åringen dømt til en fengselstraff på 3 år og 8 måneder for voldtekten og ranet av den nigerianske kvinnen.

Mannen er tidligere dømt for flere alvorlige saker, noe lagmannsretten la stor vekt på. Også 24-åringens personlighetstrekk ble ilagt stor vekt i dommen. Mannen ble allerede som 15-åring dømt for å ha voldtatt en butikkansatt under et ran, og fikk da diagnosen «dys-sosial personlighetsforstyrrelse».

- En person med den diagnosen er gjerne preget av manglende innlevelse i andre menneskers problemer, forklarer overlege Jon Geir Høyersten ved Sandviken sykehus til BT.

Mannens forsvarer, Thor Bache-Wiig, sier til avisen at hans klient er skuffet over dommen, og at saken skal ankes til Høyesterett. Han forteller at 24-åringen er veldig motivert for å legge det kriminelle livet bak seg, og viser til at mannen er igang med en tømrerutdannelse bak murene.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.