RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- For gammel til gratis transport

Sist oppdatert:
Lier kommune mener minstepensjonist Gerd Becher (85) er så gammel at hun ikke lenger trenger gratis transport til slektningene.

Kommunen har nektet henne såkalt TT-kort. Det er et kort som gir funksjonshemmede rett til subsidiert transport.

- De som har fast plass på institusjon, får mat der de bor, og har derfor ikke det samme behovet for å komme seg ut som de som bor alene, sier virksomhetsleder for Rehabiliteringsavdelingen i Lier kommune, Lise Fredriksen til Drammens Tidende.

Becher bor på Egge bofellesskap. Familien er opprørt over at kommunen nå har tatt fra henne tilbudet om transport. Det betyr at hun ikke kan komme så ofte på besøk til sine barn og barnebarn.

Gerd Bechers barnebarn, Ann-Kristin Larsen, fremholder at kommunen fratar henne et tilbud hun burde ha hatt. Familien bor såpass langt unna at det er begrenset hvor mye de kan hente henne. Hun understreker også at Becher er minstepensjonist, og således ikke har råd til å betale alternativ transport.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere