RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- For gode karakterer i distriktene

Sist oppdatert:
Høgskoler i distriktene er snillere med karakterene enn universitetene i byene, mener forsker.

- Karakterene ved høyskoler og universiteter kommer til å bli bedre desto lenger unna Oslo man befinner seg og jo dårligere høyskolen eller universitetet er, sier forsker og sensor Pål Veiden ved Høgskolen i Oslo til Bergens Tidende.

Krever ikke ekstern sensor
Derfor står karaktersystemet i fare for å vannes ut når det ikke hentes inn eksterne sensorer, mener han.

Det stilles ikke lenger krav om at universiteter og høyskoler må bruke eksterne sensorer når de setter karakterer. Dermed dropper flere studiesteder å hente sensorer for å spare penger.

- Jeg tror vitnemålene fra små høyskoler vil bli mindre verdt, og at det blir mer avgjørende hvilken skole du har studert på. Vi kan få en utvikling som i USA, der alle vet at det er bedre å ha gått på Harvard enn University of Alabama, sier Veiden.

Studentene reagerer
Studentenes Landsforbund (StL) reagerer sterkt mot Veidens uttalelser.

- Det er ingen dekning for å komme med slike utsagn, høyskolene i distriktene har også verdighet. Det er derfor urimelig å tro at de vil gi ufortjent gode karakterer. Dette vil gjennomskues når studentene kommer ut på arbeidsmarkedet, sier fag- og forskningsansvarlig i StL, Lene Karin Eikemo.

Hun mener Veiden er med på å gi studentene et skjevt bilde av kvaliteten på ulike utdanningsinstitusjoner.

- Slike utsagn er med på å gi studentene et feilaktig bilde om at universitetene er bedre læringssteder enn høyskolene, fortviler Eikemo.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere