*Nettavisen* Nyheter.

- For mye penger til Gynt

Onsdag reiste en rekke norske politikere og byråkrater til Egypt for å overvære den store Peer Gynt-forestillingen i Giza. Reisebudsjettet er på over 320.000 kroner.

26.10.06 09:43

Store deler av regningen havner i regjeringskvartalet i Oslo. Hele oppsetningen har et budsett på 12, 6 millioner kroner. Av dette betaler skattebetalerne 8 millioner kroner. 3,6 millioner er fra ulike sponsorer, mens den egyptiske stat betaler 1 million, i tillegg til at de bidrar med orkester og kor.

Det var Bondevik-regjeringen som bevilget de 8 millionene. Nå er både Kjell Magne Bondevik og store deler av det offisielle Norge på vei til Kairo.

De to medlemmene av Stortingets familie- og kulturkomité fra Frp nektet imildertid å følge med. Frp er hjemme i Norge i protest.

- Jeg synes at dette blir en spektakulær tur som kommer til å koste mange penger, skattebetalernes penger. Jeg har ikke samvittighet til å se Peer Gynt ved pyramidene, sier Karin Woldseth til TV 2 Nyhetene.

Reisen til kulturkomiteen koster 126.000 kroner, og under dette hører også et besøk til biblioteket i Alexandria, skapt av norske Snøhetta, og en rekke møter. En delegasjon fra Utenriksdepartementet på ni personer reiser også. Denne turen er budsjettert til 200.000 kr, ifølge departementet.

- Det er jo en fin måte å markere Ibsen på, men jeg skulle ønske at vi kunne avslutte Ibsenåret i Norge, sier Woldseth.

Bentein Baardsons Peer Gynt har premiere torsdag kveld i Egypt. Hovedrollene bekles av blant annet Bjarte Hjelmeland som Peer Gynt og Lise Fjeldstad som Mor Aase.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag