RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Forbrukslån er fattigfelle

Sist oppdatert:
Kirkens Bymisjon kritiserer den intense markedsføringen av forbrukslån i førjulstida.

- Stadig flere som lever i fattigdom tar opp dyre forbrukslån, og blir dermed låst fast i økonomisk nød, sier Helen Bjørnøy i Kirkens Bymisjon ifølge Pressekontoret.

Denne høsten har Kirkens Bymisjon i Oslo mottatt over 600 søknader om økonomisk førjulsstøtte. Et gjennomgående trekk i søknadsbunken er mennesker med dårlig økonomi som har latt seg lokke av den voldsomme markedsføringen av forbrukslån, og dermed havnet i et enda større økonomisk uføre.

Skyhøy rente
Svært mange av dem som søker Kirkens Bymisjon om støtte, har ikke mer enn rundt 1000 kroner å leve for per uke når faste utgifter er trukket fra. Dette skal dekke mat, klær, inventar og annet livsopphold.

- Vi ser at stadig flere mennesker uten midler tar opp lån som finansinstitusjoner frister med. Ikke alle er klare over den skyhøye renten, og lånet blir en felle. Det er grunn til å se nærmere på formidling og markedsføring av slike lån, sier Bjørnøy.

Mindre sosialhjelp
Kirkens Bymisjon mener mange sosialkontor nå unnlater å bruke sin rett til skjønn for å heve støtten til barnefamilier. I større grad enn tidligere blir bare et fastsatt minstebeløp utbetalt.

- Det er også en del eksempler på at barnefamilier som er satt under såkalt forvaltning, ikke en gang får tildelt sitt rettmessige minstebeløp på 5900 kroner i måneden, sier Bjørnøy ifølge Pressekontoret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere