*Nettavisen* Nyheter.

- Forby brus på skolen

Kjøp og bruk av brus bør forbys på skolen, mener Gro Harlem Brundtland. Hun erklærer nå krig mot sukkerdrikkene. Si din mening.

23.06.04 07:18

- Skolen må ikke bli befengt og besmittet med Solo og Coca-Cola, sier Norges mest kjente lege til VG. Hun ber nå helsepolitikerne erklære krig mot det store forbruket av sukker, særlig blant de yngste.

Eks-WHO-sjefen vil at sukker skal bli fiende nummer en etter kampen mot røyking, og advarer mot helseskadene som unge utsettes for ved brusdrikking.

- Salg av brus må aldri bli tillatt på norske skoler, slik utviklingen er i de fleste vestlige land, og særlig i USA. Der er dette blitt helt naturlig. Dette er dette blitt helt naturlig. Dette er også blitt en trend her hjemme. Nå må vi bremse i tide, mener hun.

HTML EMBED
Bør brus forbys på skolen?
Ja
Nei
Vet ikke

Se resultat

Brundtland vil også forby wienerbrød, boller og skolebrød på skolene, og tar i stedet til orde for en storstilt offentlig subsidiering av skolemat.

Utdanningsminister Kristin Clemet (H) vil på sin side ikke ha noe brusforbud i skolen, og vil heller satse på informasjon og større utvalg av alternative drikker på skolen.

Bør brus forbys på skolen for å sikre barn og unges helse? Si din mening i kommentarfeltet under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.