- Forfølger ikke Celina-parkeringen

Foto: heiko junge / scanpix

Til tross for det politiet kaller «et klart brudd på trafikkbestemmelsene», får ikke saken følger for Celina Middelfart. – Avgjørelsen er tatt, sier politiet.

20.02.04 13:54

- Vi vil ikke gjøre noe mer med denne saken, selv om det isolert sett er et klart brudd på trafikkbestemmelsene, sier fungerende seksjonssjef Sigbjørn Berge i trafikkavsnittet i Oslo politidistrikt, til TV 2 Nettavisen.

Berge sier saken nå er et avsluttet kapittel fra politiets side.

Celina Midelfart ønsker fredag ikke å kommentere saken. På forespørsel om kommentar fra TV 2 Nettavisen, svarer en ansatt i selskapet Midelfart Holding slik:

- Jeg tror ikke Celina ønsker å si noe i denne saken nå.

- Beklager, er litt sent ute

Det er Dagbladet som fredag viser bildet av Celina Midelfart sin feilparkerte bil i St. Olavs gate i Oslo sentrum, der Midelfart sammen med Christen Sveaas fulgte dronning Sonjas omvisning på Kunstindustrimuseet.

I tillegg til å ha feilparkert, stod bilen i feil kjøreretning og hadde et dekk på fortauet.

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Er det greit å sjarmere seg fra en bot?
Ja, lov å bruke fornuft
Nei, må være likhet for loven
Har aldri klart å sjarmere...
Bryr meg ikke

Se resultat

- Beklager parkeringen, vi er litt seint ute og vil ikke komme etter dronningen, sa Celina til politiet før hun og Sveaas forsvant inn på museet, skriver Dagbladet.

En politimann i patruljen på stedet, skal ha sagt følgende til avisen:

- Det betyr ingenting å få en bot på 500 kroner når du har en formue på en halv milliard. Siden hun var så hyggelig og sa «beklager», gjør vi ikke noe med det.

Saken er avgjort

Sjefen for ordensavdelingen ved Oslo politidistrikt, Stein Hustad, sier til Dagbladet at politipatruljen som var på stedet ikke kunne reagert på feilparkeringen før dronningen hadde reist fra stedet og at de uansett hadde et oppdrag like etterpå.

Han viser også til at det er hvert enkelt patruljes vurdering å tilkalle ekstra personell, men at patrulje ikke hadde valgmuligheter og derfor valgte å la det gå.

Berge sier at saken vil ikke få tilbakevirkende kraft.

- Den vurderingen patruljen på stedet gjorde, har de gjort. Videre vil jeg bare vise til det Hustad har sagt til Dagbladet, sier seksjonssjef Berge til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.