RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: TV2 Nyhetskanalen

- Forfremmelsen var ingen vennetjeneste

Sist oppdatert:
For første gang tar kontreadmiral Atle Karlsvik til motmæle.

Tidligere forsvarsminister Kristin Krohn Devolds forfremmelse av kontreadmiral Atle Karlsvik var ingen vennetjeneste. Det sier kontreadmiral Atle Karlsvik til TV 2 Nyhetskanalen.

- Utsatt for svertekampanje
Han mener Krohn Devold ble utsatt for en svertekampanje.

- Det ble satt ut rykter og det ble brukt mannlig hersketeknikk overfor henne, sier Karlsvik.

- Og jeg ble vel også litt skuffet over at forsvarssjefen ikke tidligere kom ut og sa at Karlsvik var faktisk mitt valg, sier han videre.

Karlsvik innrømmer at det siste året har vært tøft.

- Det er ikke for ingenting at jeg begynte i terapi for et halvt år siden, sier Karlsvik.

Voldsom medieoppmerksomhet
Det var i november 2005 at Forsvarsledelsen gikk ut og hevdet at Karlsvik hadde misbrukt sin stilling. Anklagen mot Karlsvik gikk ut på at han skulle ha skrevet uriktige reiseregninger og dermed gjort seg skyldig i grovt bedrageri. Han ble permittert fra stillingen som sjef for fellesstaben hos Forsvarssjefen, og senere anmeldt av Forsvaret.

Saken fikk voldsom medieoppmerksomhet, ikke minst fordi det ble hevdet at Karlsvik var utnevnt av daværende forsvarsminister Kristin Krohn-Devold (H) mot forsvarsledelsens ønsker. Det ble også trukket fram at Karlsvik og Krohn-Devold var gode venner.

Frikjent på alle punkter
Saken ble etterforsket av politiet i Bergen og deretter vurdert av påtalemyndigheten. I fjor høst, nesten et år etter at saken begynte, ble det tatt ut tiltale for grovt bedrageri og grov uforstand i tjenesten.

24. mai ble Karlsvik frifunnet på alle punkter i Bergen tingrett.

Kontreadmiralen har gitt klart uttrykk for at han vil tilbake til Forsvaret.

Men før det må Karlsvik tilbake i rettssalen for å svare på anklager i det sivile søksmålet som Regjeringsadvokaten på vegne av Forsvarsdepartementet har tatt ut.

Forsvarsdepartementet vil gjenta påstanden om at han skal fradømmes stillingen, og kreve tilbakebetaling av 800.000 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere