RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Forgiftet Telemark i 12 år

Sist oppdatert:
Økokrim har tiltalt 56-åring som gjennom sitt avfallsselskap, ifølge Økokrim, skal ha forgiftet omgivelsene i 12 år.

Mannen er også tiltalt for grovt bedrageri og grovt utroskap i forbindelse med et avfallsselskap han drev. Den 56 år gamle mannen vil nekte straffskyld når saken begynner i Vest-Telemark tingrett i Skien.

- Slik han ser på saken, er tiltalen helt forfeilet. I den grad det har forekommet lovbrudd ved bedriften, sier han at dette er ukjent for ham, sier 56-åringens forsvarer Morten N. Wexels til Aftenposten.

I 2001 skal avfallsselskapet ha sluppet så mye fotokjemikalier i kloakken at Sannidal barneskole, og beboere i en aldersbolig, måtte evakueres. Rørleggeren som skulle rydde opp i forurensningen ble så syk at han måtte flere dager på sykehus, skriver avisen.

Statens forurensningstilsyn (SFT) stengte avfallsselskapet i 2002. Ifølge Økokrim skal forurensningen da ha pågått i 12 år. Bedriften drev med behandling av problemavfall. Men istedenfor å behandle problemet, slapp bedriften heller miljøproblemet rett ut i naturen.

For arbeidet fikk bedriften utbetalt totalt 22,5 millioner kroner av SFT som tilsynet nå vil ha refundert. I tillegg skal den tiltalte mannen ha forledet private selskaper til å betale han 7,5 millioner kroner for behandling av spillolje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere