Gå til sidens hovedinnhold

- Forgrep seg på døtrene

En familiefar i 40-årene er dømt til ubetinget fengsel i 3 år og 3 måneder for for seksuelle overgrep mot sine to døtre.

Ifølge Kristiansand tingrett forgrep mannen seg mot den ene jenta da hun var mellom fem og seks år gammel. Den andre jenta var mellom fire og åtte år gammel. Mannen skal ha forgrepet seg på denne jenta opp til tre-fire ganger i måneden. For den ene av jentene dreier overgrepet seg om samleie, melder fvn.no .

Jentene snakket først om overgrepene på en ferietur. To av den siktedes sønner skal ha blitt slått av sin far gjennom flere år, og mente søstrene hadde sluppet «billig» unna. Det var etter den samtalen jentene fortalte hva de hadde blitt utsatt for.

Mannen har hele tiden nektet for å ha begått seksuelle overgrep. Han mener blant annet at forstanderparet i familiens menighet har påvirket barna til å fortelle om påståtte overgrep. Faren stiller også spørsmålstegn ved døtrenes troverdighet.

Retten mener jentene har opptrådt troverdig i retten. I tillegg til fengselsstraffen er familiefaren dømt til å betale 100.000 kroner i oppreisningserstatning til hver av døtrene.

Retten har i skjerpende retning lagt vekt på at faren har misbrukt barna i sin posisjon som omsorgsperson, og at overgrepene har skjedd i forhold til små barn.

I tillegg legger retten til grunn at tiltaltes benektelse av forholdene han dømmes for fremstår som en ekstra belastning for de fornærmede.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene