RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
IDENTIFISERES: Politiet ba om at media ikke identifiserte lommemannen, noe som hittil har blitt respektert. Private ser imidlertid ikke ut til å bry seg om dette.
IDENTIFISERES: Politiet ba om at media ikke identifiserte lommemannen, noe som hittil har blitt respektert. Private ser imidlertid ikke ut til å bry seg om dette.

- Forgrep seg som småbarnsfar

Sist oppdatert:
Ikke lenge etter at Lommemannen skal ha startet med sine overgrep på 70-tallet, ble den mistenkte mannen selv pappa.

Fredag morgen ble mannen som politiet mener er Lommemannen pågrepet i Bergen.

Mannen er 55 år, skilt og har to voksne barn. Politiet sier de er sikre på at de har tatt rett mann, fordi de sitter på DNA-bevis mot mannen i fem overgrepssaker.

Foreløpig er mannen siktet for overgrep mot 11 forskjellige barn.

- Ble far etterpå
Men politiet utelukker ikke at siktelsene kan bli utvidet. For de mener Lommemannen kan ha forgrepet seg på unge gutter i hele 30 år.

- Per dags dato ser det ut til at de første sakene er fra siste del av 1970-tallet, fra 1976 eller 1977, sa etterforskningsleder Arne Jørgen Olavsen ved Follo politidistrikt på politiets pressekonferanse fredag ettermiddag.

Etter det Nettavisen kjenner til så ble mannen, som politiet nå altså mener er Lommemannen, selv far ikke lenge etter de første mistankene fra 70-tallet.

Få år etter de første sakene politiet etterforsker ble 55-åringen far for første gang. Noen år senere ble han tobarnsfar. I dag er barna henholdsvis i slutten av 30-årene og i midten av 20-årene.

Mens flere av overgrepene han er mistenkt for skal ha skjedd, var han derfor småbarnsfar.

Hemmelig ransakelse
På pressekonferansen ble det kjent at politiet fant mannens DNA ved en hemmelig ransakelse hjemme hos ham.

Det første overgrepet som han nå knyttes til gjennom DNA-treff skjedde i Oslo i 1995. Den neste saken er fra Trondheim i 2003, mens de tre andre sakene er fra Odda, Førde og Jevnaker.

Mannen siktet etter §195, som gjelder seksuell omgang med barn under 14 år.

Lokket smågutter
Siden 2000 har politiet jaktet på Lommemannen, som har lokket smågutter til å ta på kjønnsorganet sitt gjennom fôrløse lommer.

Ofrene er gutter i alderen 6 til 12 år. Et typisk scenario er en lekeplass hvor han på en eller annen måte klarer å få bort jentene som er der. Deretter lurer han guttene til å hjelpe ham med å lete etter nøkler eller papirlapper i lommene sine.

Ifølge politiet er Lommemannen identisk med den såkalte Bandasjemannen som var aktiv i Bergen på begynnelsen av 1990-tallet.

Politiets etterforskningsmateriale omfatter i overkant av 150 saker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere