Gå til sidens hovedinnhold

- Forholdet gikk opp og ned

Torsdag snakket Arfan Qadeer Bhatti ut om sitt forhold til TV 2-journalisten.

- Det var mye i forholdet vårt som ikke er lett å finne blant to mennesker, sa Arfan Qadeer Bhatti da han snakket om TV 2-journalisten.

Den tidligere så profilerte TV 2 journalisten skal vitne i straffesaken mot Arfan Qadeer Bhatti i Oslo tingrett senere. Retten vil da vite hva de to egentlig snakket om via sms-er like før og etter skuddene mot den jødiske synagogen på St.hanshaugen klokken 02.25 den 17. september 2006.

I retten torsdag fortalte Bhatti at forholdet mellom ham og TV 2 journalisten var i ferd med å avsluttes den høsten. I de foregående månedene hadde de to utviklet et forholdet som var langt mer enn et vanlig forhold mellom kilde og journalist.

- Forholdet gikk opp og ned, men vi var i ferd med å avbryte forholdet vårt. Begge ønsket det. Hun var gift, og jeg var gift, og hun hadde en jobb som ikke passet med min bakgrunn, fortalte Bhatti i retten.

- Hvis du føler litt lenger inn i kroppen din. Hva følte du for henne da? ville Bhattis forsvarer, John Christian Elden, vite.

- Jeg var veldig interessert i henne da. Det var mye som var i forholdet vårt som ikke er lett å finne blant to mennesker. Jeg føler det slik at hadde omgivelsen vært annerledes så hadde vi fortsatt forholdet. Men omgivelsene var slik at vi måtte avslutte forholdet, sa Bhatti.

- Slå meg... forsiktig
- Jeg har prøvd å legge det bak meg. Den tiden var en vanskelig tid. Det var emosjonelt og følelsesmessig veldig vanskelig. Jeg følte at hun følte det samme, men vi hadde ikke noe valg.

Den terrortiltalte norsk-pakistaneren har vært svært restriktiv med å snakke om sitt privatliv i Oslo tingrett, og har flere ganger gått til verbale angrep på aktoratet når de har lagt fram private samtaler som bevis. Denne formiddagen var det Bhattis egen forsvarer som ville under huden hans.

- Det er veldig vanskelig å snakke om forholdet, sa Bhatti.

- Ja, jeg skjønner det. Jeg tillater meg likevel å spørre, så får du svare på det du vil, og slå meg etterpå... forsiktig.

Deretter spurte han om en sms som ble sendt fra han til journalisten 16. september 2006, kort tid før skuddene mot synagogen. Sms-meldingen startet med: «Du lever ikke livet. Du må snakke med ham. Du må avslutte forholdet».

- Jeg hadde inntrykk av at hun ikke var lykkelig i ekteskapet, sa Bhatti.

- Bryr du deg om henne? ville Elden vite.

- Ja, det er klart jeg gjør det, sa Bhatti.

- Hun visste ingenting
Bhatti hadde mye kontakt med TV 2-journalisten både før og etter skuddene mot synagogen. I retten avviste han at samtalene dreide seg om det han skulle gjøre på St. hanshaugen.

- Jeg har lagt merke til pressens spekulasjoner. De legger i meldingene at hun har visst noe. Det hele dreier seg om at jeg skulle reise til Pakistan, og det er den reisen hun ville at jeg skulle konferere med henne om før jeg reiste.

Ifølge Bhatti hadde han planer om å reise til Pakistan i seks til åtte måneder for å komme seg vekk fra alt som skjedde rundt ham i Norge. På dette tidspunktet var han i søkelyset i flere saker. Blant annet skytingen mot Dagsavisen-journalist Nina Johnsrud.

- Kjærlighet er rare greier
Dommer Kim Heger spurte Bhatti om en spesiell tekstmelding som ble sendt fra Bhatti til TV 2 journalisten søndagen da skuddene mot synagogen var skutt.

- Vi fikk inntrykk av at du før den 17. september varierte litt i humør og var ganske deprimert. Så svarer NN (TV 2-journalisten) ut på dagen når hun spør «hvordan har du det?»med «jeg har det toppers». Hvorfor svarer du på denne måten, ville Heger vite.

- Det var psykologien i forholdet vårt, svarte Bhatti.

Dagen før (som var dagen før skytingen) hadde han ønsket å samtale med journalisten. Da hadde ikke hun hatt anledning. Ifølge Bhatti svarte han at «jeg har det toppers» for å vise for kvinnen at han ikke var nede fordi hun ikke møtte ham.

- Det var psykologien i forholdet vårt. Du må tilbake i ungalderen for å skjønne det, sa en humørfylt Bhatti og la til.

- Kjærlighet er rare greier.

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser