*Nettavisen* Nyheter.

- Formueskatten må fjernes helt

NHO-leder, Finn Bergesen jr.

NHO er ikke fornøyd med regjeringens skattemelding. - Vi kan ikke akseptere en nedtrapping som innebærer fortsatt formuesskatt på investeringer i verdiskaping og arbeidsplasser, sier administrerende direktør Finn Bergesen jr. i NHO.

NHO peker i sin kommentar til skattemeldingen på at bedriftene møter en stadig sterkere utenlandsk konkurranse. Derfor er det viktig at skattesystemet har et nivå som er internasjonalt konkurransedyktig, mener arbeidsgiverorganisasjonen.

I en pressemelding peker NHO på at formuesskatten er en særnorsk skatt. I nesten alle EU-land er den i praksis avviklet for næringslivet. - Norge må følge den trenden ved at skattereformen starter med å avvikle formuesskatten. NHO forventer at Stortinget bidrar til akkurat dette, sier Finn Bergesen jr. dy.

- Fordelingshensyn alene må ikke få råde grunnen. Vi er nødt til å skaffe inntekter før de fordeles. Det er derfor Stortingets oppgave å sørge for at skattesystemet utformes slik at det må bidra til å skape inntekter og arbeidsplasser i større grad enn i dag, lyder uttalelsen fra NHO-direktøren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.