RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Fornuftig og udristig

Sist oppdatert:
- En pris til noe av det viktigste fredsarbeidet i vår tid, sier Krf-leder Dagfinn Høybråten om dagens fredsprisutdeling. Her kan du lese andre politikeres reaksjoner på utdelingen.

- Å hindre spredning av atomvåpen til nye stater og terroristgrupper er noe av det viktigste fredsarbeidet i vår tid. Prisen er ingen dristig politisk handling, men er vel begrunnet, sier KrF-leder Dagfinn Høybråten i en pressemelding.

- Et kraftig signal
Også Frps parlamentariske leder Siv Jensen mener fredsprisutdelingen er fornøyd:

- At årets fredspris deles mellom International Atomic Energy Agency (IAEA) og dets generaldirektør Mohammad EIBaradei er ukontroversielt og fornuftig, sier Jensen i en pressemelding.

- I en tid hvor det er fare for spredning av atomvåpen både til stater og terroristgrupper, er det et sterkt og klart signal når Den Norske Nobelkomite gir fredsprisen til en organisasjon og dets generaldirektør som arbeider for å hindre at kjernefysisk energi blir brukt til militære formål, sier Frp-politikeren. Hun mener utdelingen er et kraftig signal til land som Iran.

- Stor internasjonal autoritet
Også Venstres Trine Skei Grande mener at Nobelkomiteen har gjort et godt valg

- IAEA gjør en god og viktig jobb mot spredning av masseødeleggelsesvåpen og El Baradei har gitt organisasjonen stor internasjonal autoritet, sier Venstres parlamentariske leder.

Hun fremhever både organisasjonens og El Baredeis mot til å arbeide i tråd med internasjonal rett og ikke la seg styre av enkelte stormakters egeninteresser.

- Integritet
KrFs midlertidige parlamentariske leder Jon Lilletun (KrF) berømmer Nobelkomiteen. Han er glad for at El Baradeis integritet blir verdsatt i klare ordelag.

- Dette er et viktig signal om ElBaradeis advarsler i forkant av krigen i Irak om USAs internasjonal alenegang. Forhandlingsveien er alltid riktigere, sier Lilletun i en pressemelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere