Gå til sidens hovedinnhold

- Forsøkte nytt pengebilkupp

Vekterne i pengebilen utløste ransalarmen da mannen åpnet døra til pengetransporten. Politiet løslot ham rett etter.

(iOslo.no) For ikke lenge siden klarte noen ekstremt frekke tyver å stjele en pose med 45.000 kroner fra en pengetransport på Grønland i Oslo.

Tirsdag mener flere vitner at de samme gjerningspersonene kan ha forsøkt seg på nytt.

- Jeg så en mann som gikk flere ganger rundt ved pengetransporten. Plutselig åpnet han døra på pengetransportbilen, sier et vitne som driver en butikk i området til iOslo.no.

Dramatisk
Vekteren i bilen skal ha oppfattet situasjonen som så dramatisk at han trykket på ransalarmen i bilen. Forsøket på det vitnene tror var et ekstremt frekt tyveriforsøk, ble avbrutt, fordi personen ble oppdaget av en vekter.

- Han forsøkte å stanse mannen ved pengetransporten. Vekteren ble deretter angrepet av to andre personer, som slo ham flere ganger, sier vitnet.

En vekter til kom løpende til, og de klarte til slutt å få kontroll på personen som åpnet pengetransporten, mens de to andre kom seg vekk.

- De holdt personen her til politiet kom etter en stund.

Fikk sjokk
Sjokket ble stort da politiet etter en liten stund slapp mannen løs - til tross for at vitnet er helt sikker på at han forsøkte å stjele penger fra pengetransporten.

- Det er helt vanvittig. Det er ikke noen tvil om hva denne personen holdt på med. Kanskje var det samme personer som forrige gang. Jeg kan ikke fatte at de bare kunne løslate ham, sier vitnet til iOslo.no.

Bjørnar Gilberg, leder for etterforskningsavsnittet på Grønland politistasjon, bekrefter at han kjenner til episoden.

- Det var en patrulje som ble tilkalt der. En politibetjent ringte jourhavende jurist, og vedkommende mente at intet straffbart hadde skjedd, og at han ikke skulle anholdes. Deretter ble han dimittert. Utover det kjenner jeg ikke detaljene i saken, sier Gilberg til iOslo.no.

Bekymret butikkeier
Butikkeieren er bekymret over signaleffekten som blir sendt ut til andre i området - som kan ha samme tanker.

- Hva skal de tro? At så lenge de ikke får med seg noe, så skjer det ikke noe? Og får de med seg noe, så kommer de seg unna? spør han.

Les flere saker fra iOslo.no.

Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut