RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Forsvaret kjøper uetisk

Sist oppdatert:
Sommeren 2005 solgte oljefondet seg ut av et kanadisk selskap som deltar i produksjon av klasebomber. I november 2005 inngikk Forsvaret en kontrakt med det samme selskapet.

I fjor sommer fikk oljefondet beskjed om å selge seg ut av det kanadiske selskapet L3 Communications fordi det deltar i produksjon av klasebomber. Andre deler av staten står fortsatt fritt til å gjøre forretninger med selskapet, skriver Aftenposten.

For en drøy måned siden inngikk Forsvarets logistikk-organisasjon en kontrakt med datterselskapet L3 SPAR Aerospace. Kontrakten er verdt drøye 30 millioner kroner og inneholder nye vinger til ett av Forsvarets Hercules transportfly. Forsvarsdepartementet har godkjent kontrakten.

I fjor sommer kastet oljefondet også ut den største underleverandøren til Sjøforsvarets nye fregatter.

I går offentliggjorde finansminister Kristin Halvorsen navnene på sju nye selskaper som Finansdepartementet har beordret oljefondet om å selge seg ut av fordi de utvikler eller produserer sentrale komponenter til kjernevåpen. Fondet har kvittet seg med aksjer for totalt 3,3 milliarder kroner.

Ved inngangen til 2005 hadde oljefondet aksjer i 3052 selskaper verden over.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere