RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Fortsatt usosialt budsjett

Sist oppdatert:
STORTINGET (TV 2 Nettavisen): SVs finanspolitiske talsmann Øystein Djupedal anklager Frp for å ha gått med på et usosialt budsjett.

- De usosiale grepene er der fremdeles, selv om de er noe moderert, sier Djupedal til TV 2 Nettavisen.

Aps finanspolitiske talskvinne Hill-Marta Solberg er også hard i sin kritikk.

- Hovedlinjene til regjeringen ligger fast, med store skattelettelser. Det har ikke endret seg, selv om det er gitt noe på toppskatten, sier hun.

Moms-kritikk
Solberg mener det er pinlig for Frp at partiet har godtatt en momsøkning på en prosent.

- Det må ha sittet langt inne. Det skal bli vanskelig for Frp å være skarpe i retorikken i forhold til andre avgiftsøkninger etter at de har vært med på dette, sier hun.

Ap er mest kritisk til at regjeringspartiene og Frp ikke har bevilget mer enn 500 millioner kroner ekstra til sykehusforetakene.

Ikke imponert
Djupedal er ikke imponert over Frps gjennomslag i forhandlingene. I realiteten har partiet bare fått plusset på 1 milliard kroner ekstra, mener han.

Djupedal viser til at partene har fått 2,5 milliarder kroner ekstra å rutte med som følge av lavere sykefravær, at de kutter en milliard på den såkalte ymseposten og skyver 2,2 milliarder kroner over fra årets budsjett til å dekke inn de økte utgiftene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere