RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Fram med mobbepengene, Bondevik

I Sverige får mobbede skolebarn lovfestet tilbud om skadeerstatning. Karita Bekkemellem Orheim (Ap) spør Bondevik hvor det blir av pengene til mobbeprosjektet han har satt i gang.

Torsdag presenterer Bondevik status i kampen for mobbefrie skoler innen 2004. Orheim sier til TV 2 Nettavisen at hun savner et tilsvarende pengebeløp som svensk regjering har bevilget til kampen mot mobbing.

En ny svensk mobbelov skal nemlig gi skolebarna i nabolandet rett til skadeerstatning. I tillegg blir ledelsen ved alle skoler stilt overfor en domsstol dersom elevene blir utsatt for mobbing. 15 000 nye lærere og spesialister er satt inn for å styrke barnas trivsel, og fra 2004 bevilger svensk regjering 5 millioner kroner til kampen mot mobbing.

Millionbeløp

- Denne loven er kjempeinteressant. Dette bør også vurderes i Norge. Bondevik har gått sterkt ut mot mobbing, men jeg savner penger til prosjektet han har satt i gang. Her er det snakk om millionbeløp, sier Aps udanningspolitiske talskvinne, Karita Bekkemellem Orheim, til TV 2 Nettavisen.

Bondevik har tidligere uttalt seg til TV 2 Nettavisen om at løftet om mobbefrie skoler innen 2004 er realistisk.

- Mobbefrie skoler er et realistisk forslag. Vi står fast ved målet om at det skal innføres en nulltoleranse for mobbing i alle skoler. Men resultatene skjer ikke over natta, hevder Bondervik.

Flykter unna

Flere hundre skoler har siden i vår jobbet med kampanjer mot mobbing, og det er resultatet av kampanjene som blant annet skal presenteres på pressekonferansen om Manifest mot mobbing torsdag.

Statsministeren vedtok manifestet i 2002. Sammen med Statsministeren deltar også Kommunenes Sentralforbund, Foreldreutvalget for grunnskolen, Utdanningsforbundet og Barneombudet på pressekonferansen på Uranienborg skole i Oslo..

- Her bør statsministeren tørre å ta opp alle sider av mobbing i skolen, som blant annet homofobi, som han så lett flykter unna. Han bør også legge frem et klart budsjett til å følge opp prosjektet, sier Orheim.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere