RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Fredag den 13. er min lykkedag!

Sist oppdatert:
Post-Jukka satser alt på ulykkesdagen. Se video.

- Alle tror at det skjer skumle ting på fredag den 13. Jeg ser det på en helt annen måte, og har det som en lykkedag istedenfor. I lotto og andre ting har jeg alltid nummer 13. Det er mitt lykketall, sier Jukka Kellman som jobber i Posten.

Kellman er nok litt i overkant positiv i forhold til den gjennomsnittlige norske befolkningen. Nettavisens uhøytidelige spørreundersøkelse i Oslo fredag viser at mannen i gata ikke tenker noe særlig på at det skjer flere ulykker denne datoen.

- Når jeg står opp om morgenen så legger jeg merke til at det er fredag den 13. og tenker over det. Men det er det, liksom. Jeg gjør ikke noe mer ut av det, sier Ulf Jakobsen som er travelt opptatt med å levere brus på 7-Eleven.

Flere ulykker i England
Om fredag den 13. faktisk er en ulykkesdag eller ikke, forblir uvisst. Resultatet fra en engelsk undersøkelse gjennomført i 1993, viser at det var opptil 52% større sjanse for å havne på sykehus denne dagen, sammenlignet med andre dager, skriver forskning.no.

Undersøkelsen tok utgangspunkt i hvor stor trafikk det var på veiene og hvor mange som havnet på sykehus denne dagen, sammenlignet med fredagen før. I følge forskning.no ble den samme undersøkelsen gjennomfør flere år på rad.

Nordmenn er flinkere
Ifølge statistikk ifra forsikringsselskapet If så skjer det ikke flere bilulykker denne dagen sammenlignet med andre fredager her i Norge. Snarere tvert imot.

På fredag den 13. januar i fjor var 903 biler innblandet i ulykker i Norge. Det er nær 33% færre skader på fredag den 13. sammenlignet med de andre fredagene i januar, skriver If i en pressemelding.

Det kan dermed vise seg at det kan hjelpe å tenke litt ekstra på at det er fredag den 13. og dermed skjerpe sansene for å unngå skader og ulykker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere