RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Fritt fram for tyver

Sist oppdatert:
Han har selv opplevd innbrudd flere ganger, men politiet har henlagt sakene - til tross for at tyven ble tatt. - Håpløst, sier direktøren.

Som TV 2 Nettavisen skrev tidligere onsdag, er det bare tre andre land i verden hvor det er flere tyverier per innbygger enn i Norge. I løpet av et år blir nærmere 200.000 nordmenn frastjålet noe.

Har du opplevd tyveri?

TV 2 Nettavisen setter fokus på tyveribølgen.

Har du eller din bedrift anmeldt tyveri til politiet uten at noe har skjedd?

Send oss din historie!

I denne statistikken finner vi blant annet Oslo-bedriften Aller Internett, som flere ganger har opplevd innbrudd de siste årene. Men gang på gang har politiet bare henlagt sakene.

- Her kan tyvene bryte seg inn og ut, uten å bli straffet. For du blir ikke straffet for å knuse en rute og ta med deg noe, sier administrerende direktør Bernhard Steen i Aller Internett til TV 2 Nettavisen.

Pågrep gjerningsmann
Ved ett av innbruddene brøt tyven seg inn via en bakdør. Alarmen begynte å ule umiddelbart, men tyven rakk å få med seg en PC før han løp av gårde. Like utenfor bedriften ble han stoppet av politiet.

- Vi fikk tilbake PC’n, men etter en stund fikk vi beskjed om at saken var henlagt på grunn av bevisets stilling, og det til tross for at de hadde pågrepet gjerningsmannen, sier Steen.

Han tviler på at tyver vil klare å få med seg særlig mye fra bedriften, siden de har alarm som går direkte til Falken. I løpet av få minutter er de på plass, noe også politiet har vært.

- Politiet har vært lynkjappe flere ganger, så det er det ingenting å si noe på. Men det er det som skjer i ettertid som er håpløst, synes direktøren.

- Går ikke an å si det
Steen reagerer kraftig på at Politidirektoratet uttaler til TV 2 Nettavisen at det ikke blir riktig å bruke store ressurser på mindre tyverier, fordi sakene er så vanskelig å etterforske.

- Det er en syk uting å ha en policy som gjør at du mer eller mindre konsekvent sier at det som berører folk flest bryr vi oss ikke om, sier Steen.

Han mener en slik holdning er med på å gjøre noe med folks tillit til politiet.

- Holdningen gjør også noe med forbryternes forhold til politiet. Det går ikke an å si at de ikke bryr seg om de mindre tyveriene, sier direktøren.

Også innbrudd i bilen
Steen har også opplevd at innbruddstyver har stukket av med bilen hans.

- Jeg meldte bilen stjålet, og politiet fikk stoppet den med tyven i. Men også da fikk jeg brev om at saken var henlagt på grunn av bevisets stilling, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere