Gå til sidens hovedinnhold

- Frp fortjener ikke Martin

Kona Birgit Schanche rykker ut etter at nestleder John Alvheim stemplet Martin Schanche som uegnet som Frp-politiker.

Under en debattt slo Frp-politiker Martin Schanche til en Ap-politiker. Se opptrinnet her.

Tirsdag morgen var det fullt kjør hjemme hos Martin Schanche i Drøbak. Martin og kona Birgit snakket i telefoner samtidig som de stilte opp på fotosesjon for lokalavisen. Uttalelsene til Frps nestleder John Alvheim hadde de ennå ikke fått med seg.

Til flere medier sier Alvheim at Martin Schanche er uegnet til å inneha verv i Frp etter at han slo Ap-politikeren Torgeir Micaelsen (24) under en skoledebatt på Åssiden i Drammen mandag. Ørefiken kom etter at Schanche hadde blitt kalt feig.

Ikke verdige

– Hvis de mener at Martin skal ut av Frp, er de ikke verdige til å ha ham, sier Birgit Schanche til TV 2 Nettavisen.

- Alvheim er Alvheim og han får stå for sitt. Han har aldri satt livet på spill for å tjene til livets opphold. Vi har nok forskjellig oppfatning av å bli kalt feig, sier Martin Schanche til TV 2 Nettavisen.

Støtteerklæringer

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Mener du Frp bør ekskludere Schanche?
Ja
Nei
Bryr meg ikke
Se resultat

Schanche sier at han det siste døgnet har fått mange telefoner med ros og ris. Han sier at han også har blitt ringt opp av Ap-politikere som har rost ham for å sette "broilerne” på plass. Den største støtten får han av kona. Hun sier hun ikke kan leve med en Martin Schanche som hadde lagt seg flat for presset fra blant andre Alvheim.

- Hvis Norge og Frp kan leve med den Martin er, så tror jeg han vil kunne gjøre mye bra. Martin er ikke en politiker-type som snakker rundt grøten. Han løper heller ikke og sier unnskyld i situasjoner som dette. Hvis de mener Martin skal ut av Frp er de ikke verdige å ha ham, sier kona Birgit Schanche.

- Så du mener ikke at han burde si unnskyld for at han slo?

- Å nei. Det hadde ikke vært min Martin. Da hadde jeg mistet respekten for ham, sier hun.

- Beklager at jeg lot meg provosere

- Man skal selvfølgelig ikke slå. Jeg beklager at jeg lot meg provosere til å slå, men slike mennesker fortjener en på kjeften, sier Martin Schanche.

Schanche hadde allerede forlatt scenen og var på vei ut av gymsalen da ørefiken falt. Fra scenen hadde han gitt klart uttrykk for at han ikke ville være med i en debatt der "tomskaller bare rakker ned på hverandre”.

På vei ut av salen ble han av flere unge kalt ”feig”, og da Torgeir Micaelsen (24) lot karakteristikken falle, ble det for mye for den tidligere rallycross-kjøreren.

Reklame

KANONSALG: Halv pris på bestselgere hos Oakley