*Nettavisen* Nyheter.

- Frp har forstått lite

Foto: (Scanpix)

NRK-sjef John G. Bernander mener et klagebrev fra Frp viser at partiet har forstått lite av rikskanalens rolle i valgkampen.

11.08.05 15:50

Bernander har akkurat mottatt og lest klagebrevet fra Frps generalsekretær Geir Mo. Brevet ble sendt etter en kommentar i Dagsrevyen onsdag, der politisk kommentator i NRK, Kyrre Nakkim, blant annet sier:

«Hagen og Bondevik har møtt hverandre i mange år og Bondevik har vel opplevd at han ikke kan stole på Hagen, og at Hagen skifter politikk hele tiden¿».

Frp hevder i brevet at alle avtalene inngått mellom Frp og Bondevik er blitt overholdt, og at Nakkim med en slik kommentar fremstår som en dommer og veileder. Frp mener det er spesielt grovt på bakgrunn av at NRKs nyhetsredaktør Gro Holm nylig uttalte til media at hun ønsker et regjeringsskifte.

NRK-sjefen mener brevet inneholder sterke insinuasjoner, og NRK vil fortsette med å gi uavhengige politiske kommentarer og analyser.

- Har forstått lite

- Vi skal sørge for at alle synspunkter slipper til. Men de som mener vi burde avstå fra uavhengige kommentarer og analyse, har forstått lite av pressens viktige rolle i et demokrati, og enda mindre av NRKs rolle som almenkringkaster, sier Bernander til TV 2 Nettavisen.

Frp er også provosert over at Carl I. Hagen ikke slapp til for å kommentere uttalelsene, og partiet viser til bestemmelsene om tilsvarsrett i pressens vær varsom-plakat.

«NRK fremstår derfor som talerør for et regjeringsskifte, der en misbruker et forslitt kommentatorinstitutt til å fremme feilaktige og udokumenterte påstander», skriver Mo i brevet.

- Grovt

- Jeg synes det er grovt å insinuere at NRK har preferanser i forbindelse med Stortingsvalget. NRK har én agenda i valgkampen. Det er å fremme valginteressen, sikre valgdeltakelsen, og sikre at folk får et balansert og godt bilde, sier han til TV 2 Nettavisen.

Til slutt i brevet ber Frps generalsekretær om at NRK beklager påstandene, og at kanalen slutter med «denne form for kommentatorvirksomhet-/«veiledning» overfor velgerne i valgkampen».

Bernander har selv en fortid som rikspolitiker for Høyre. Han understreker overfor TV 2 Nettavisen at NRK ennå ikke har fått sett på Nakkims kommentar spesielt, eller om tilsvarsretten er brutt. Dette vil nå bli gjort, og Frp skal få svar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag