*Nettavisen* Nyheter.

- Frp har valgpanikk

FrP er redde for å tape på miljøsaken, og trekker fram det brune kortet igjen, sier AUFs leder.

08.06.07 07:16

Torsdag fremla Frp 62 punkter for å demme opp om innvandringen til Norge. Ikke uventet vekker flere av punktene reaksjoner.

Les også: Innvandrernes Frp-sjokk

- Dette er det samme oppgulpet vi alltid hører fra Frp. Vi er veldig uenig i flere av punktene, og mener problemene kun blir verre med en slik politikk. Med disse punktene begrenser Frp innvandringen, og bedrer ikke integreringen, sier innvandrerpolitisk talsmann i Ap, Arild Stokkan-Grande, til Nettavisen.

- Skaper mistenksomhet
- Hovedproblemet er at Frp mistenker at alle innvandrere har uredelige hensikter. Dette er en tanke vi tar avstand fra, sier Stokkan-Grande til Nettavisen.

Her sikter han blant annet til utvalget anbefalinger om at det skal tas DNA-test av alle som søker om familiegjenforening til Norge for å fastslå om den oppgitte familierelasjon faktisk stemmer.

Stokkan-Grande mener dette strider mot menneskerettighetene, og at flere av punktene rammer de som vi burde beskyttet.

- Mangler arbeidskraft
Videre savner Stokkan-Grande et punkt som tar tak i problemet med manglende arbeidskraft i Norge.

- Vi har et skrikende behov etter arbeidskraft, og vil trenge utenlandske arbeidstakere. Vi ser ingen punkter som møter dette behovet, sier han til Nettavisen.

«Det brune kortet»
Også leder i AUF, Martin Henriksen, reagerer.

- Mange av forslagene innbærer brudd på menneskerettigheter og internasjonale avtaler. Vi mener forslagene er desperate, og ikke vil føre til en bedre integrering, sier Henriksen i en pressemelding.

Han tror Frp frykter valget.

- Dette er FrP-panikk før valget. De er redde for å tape på miljøsaken, og trekker fram det brune kortet igjen, sier Henriksen i pressemeldingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag