RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Frp-leder svindlet senil bestemor

Sist oppdatert:
Skal ha tappet bestemorens konto for 250.000 kroner.

En Frp-leder fra Sør-Trøndelag er tiltalt for å ha svindlet til seg 250.000 kroner fra sin demente bestemor. Mannen skal ha fått disposisjonsrett over bankkontoen til kvinnen ettersom han var kvinnens verge, og politiet mener at Frp-lederen har misbrukt denne retten.

I følge Trønder-Avisa skal pengene ha forsvunnet i tidsrommet 1. mars til 31. desember 2006. Institusjonen hvor kvinnen bor varslet overformynderiet etter at de ikke mottok noen bilag etter hvert som pengene forsvant fra kontoen.

Utleverte ikke regnskap
Overformynderiet ba om innsyn i regnskapet over aktiviteten på hennes konto. Det utleverte ikke barnebarnet. Dermed ble saken anmeldt til politiet.

- Men han har kun erkjent underslag av mellom 60.000 og 70.000 kroner, sier Sparby – som påpeker at grensen for grovt underslag – med en helt annet strafferamme – går ved 80.000 kroner, sier spesialetterforsker Annar Sparby ved økoteamet i Nord-Trøndelag politidistrikt til Trønder-Avisa.

- Skrev fiktiv kjørebok
Mannen har forklart at han har tatt ut penger for å finansiere kjøring til og fra bestemoren. Han skal også ha dokumentert utgiftene i en kjørebok, men denne mener politiet at mannen har forfalsket.

Den tiltalte Frp-lederen varsler at han vil gå til søksmål mot overformynderiet i Stjørdal når rettsaken er ferdig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere