RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Frp svikter de eldre

Foto: Scanpix
Høyres stortingsrepresentant Afshan Rafiq mener Frp lurer de eldre, etter at John Alvheim torsdag slaktet hennes forslag om kontantstøtte for pleietrengende eldre.

Pårørende som vil ta seg av sine eldre slektninger, bør få kontantstøtte på samme måte som småbarnsforeldre får det, foreslo stortingsrepresentant Afshan Rafiq (H) torsdag.

Tok feil av Frp

- Dette er et dårlig forslag. Det er særdeles lite gjennomtenkt, og fullstendig uten faglig vurdering. Forslaget vil overhode ikke bedre situasjonen, svarte leder for Sosialkomiteen, John Alvheim (Frp), til TV 2 Nettavisen.

Rafiq er skuffet over Alvheims reaksjon.

- Jeg trodde Frp var et parti som ville sikre de eldre valgfrihet. Der tok jeg grundig feil, sier Rafiq til TV 2 Nettavisen.

- Jeg må si jeg er litt overrasket over Frps ukonstruktive tilsvar på mitt utspill, som i hovedsak går ut på å sikre valgfrihet innenfor eldreomsorg.

- Frp svikter de eldre

- Hovedhensikten med mitt forslag er å sikre valgfriheten til alle eldre som trenger pleie. De bør enten kunne få en kommunal kontantstøtte, slik at de kan bo hjemme så lenge som mulig, eller en sykehjemsplass dersom de heller ønsker det, utdyper Rafiq.

Høyre-politikeren mener at tilfellet i dag er at pleietrengende eldre kun får ett tilbud; sykehjemsplass.

- Det jeg ønsker, er at man kan få hjelp av nærmeste familie gjennom kommunal kontantstøtte eller en sykehjemsplass. Men der ser jeg at Frp svikter de eldre, som de tidligere har sagt at de vil sikre valgfriheten for sier Rafiq.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere